You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

YOUR NATURAL SIDE Olej ze Słodkich Migdałów Organic Nierafinowany 50ml

YOUR NATURAL SIDE Olej ze Słodkich Migdałów Organic Nierafinowany 50ml

Dostępność: 21 szt.

Cena:
25.64 zł


Olej ze Słodkich Migdałów nierafinowany Organic

Olej ze słodkich migdałów jest wyjątkowo delikatny i lekki, polecany do pielęgnacji wszelkiego rodzaju skóry, także tej najbardziej wrażliwej. Nawilża, koi i pobudza proces regeneracji w zewnętrznych warstwach skóry.

 

Doskonały do pielęgnacji: 

delikatnej skóry dzieci skóry wrażliwej suchej i mocno wysuszonej dojrzałej z oznakami starzenia potrzebującej ujędrnienia skóry problemowej, łuszczącej się suchych i zniszczonych włosów

 

Efekty:

łagodzące nawilżające antystarzeniowe ochronne

Migdałowiec zwyczajny (Prunus Amygdalus Dulcis) bogaty w witaminę A i E oraz B1, B2, B6 i D, łagodzi podrażnienia i uruchamia procesy odbudowy komórek w zewnętrznych warstwach skóry. Jest tak delikatny, że może być używany do pielęgnacji bardzo delikatnej skóry niemowląt i dzieci. W naturalny i łagodny sposób pielęgnuje ich skórę, pomaga w zwalczeniu ciemieniuchy, łagodzi po pieluszkowe podrażnienia skóry oraz zaczerwienienia. Szczególnie polecany do pielęgnacji skóry z podrażnieniami słonecznymi, egzemą, łuszczycą, a także alergicznej. Obecność kwasu oleinowego sprzyja penetracji w głąb skóry oraz struktury włosów wszystkich składników aktywnych, w tym odpowiadających z utrzymanie odpowiedniego poziomu nawodnienia. Polecany jest do pielęgnacji wysuszonej skóry i włosów. Chroni przed oddziaływaniem wolnych rodników, sprzyja redukcji zmarszczek powodowanych suchością skóry, może być także stosowany do pielęgnacji okolic oczu. Bardzo skutecznie zapobiega także powstawaniu rozstępów np. podczas ciąży.

 

Jak go zastosować?:

jako zamiennik kremu – delikatnie nanieś kilka kropel bezpośrednio na zwilżoną skórę twarzy, szyi i dekoltu, lub punktowo. Dla urozmaicenia warto najpierw wymieszać w dłoni olejek z twoją ulubioną wodą kwiatową lub kwasem hialuronowym w żelu – dodatkowo nawilżysz skórę i spowodujesz, że stanie się ona aksamitnie gładka jako „balsam” do ciała – zaaplikuj olej tuż po kąpieli! Zastosowanie na wcześniej zwilżoną skórę, nie tylko ułatwi aplikację olejku, ale również pomoże w jego wchłanianiu się. Sposób dla leniwych: do wanny z ciepłą wodą wlej 1-2 łyżek stołowych olejku. Po tak przygotowanej kąpieli, na Twojej skórze pozostanie cienka warstewka oleju, którą możesz wmasować lub pozostawić do wchłonięcia przez skórę. Podczas masażu – stosuj samodzielnie lub wymieszaj dany olej z innym olejem . Możesz dodawać różne naturalne olejki eteryczne w celu uzyskania jak najlepszych rezultatów (polecane zwłaszcza podczas masażu ujędrniającego) wzmocnienie działania kremu / balsamu – zmieszaj w dłoni olejek z ulubionym kremem lub balsamem bezpośrednio przed użyciem, a następnie wmasuj w skórę . Maska na skórę głowy – wmasuj olejek w skórę głowy w ilości 2 łyżek stołowych przynajmniej godzinę przed jej umyciem, aby dostarczyć jej składników pomocnych w odżywieniu skalpu, niwelowaniu łupieżu lub nadmiernego przetłuszczania się skóry oraz przyspieszeniu wzrostu włosów maseczka na włosy – nałóż na suche, zwilżone wodą bądź żelem aloesowym/hialuronowym włosy minimum 20 minut przed umyciem, a potem umyj włosy szamponem bez SLS. Dla wzmocnienia efektu, nakładaj olej na dłuższy okres czasu np. na całą noc . Ochrona końcówek włosów – w celu zabezpieczenia końcówek włosów przed szkodliwymi warunkami atmosferycznymi lub zabiegami (jak np. kręcenie włosów) i poprawy ich wyglądu, wetrzyj kilka kropli oleju w suche lub wilgotne końcówki włosów preparat zmiękczający twardą skórę – niewielką ilość oleju wmasuj w twardą skórę pięt, łokci lub kolan. Możesz zastosować , olej także jako wspomożenie kuracji leczniczej dla popękanych pięt lub szorstkich, suchych dłoni. Na noc wmasuj olejek w skórę pięt/rąk (np. dodatkowo na stosowany zazwyczaj krem), a następnie załóż bawełniane skarpetki/rękawice Możesz również dodatkowo owinąć stopy/ręce folią . Odżywka do paznokci – kilka kropli oleju wmasuj w paznokcie i skórki. W ten sposób rewelacyjnie odżywisz, wzmocnisz oraz nawilżysz zniszczone, łamliwe paznokcie i skórki . Olejek jako odżywka do rzęs i brwi – nanieś olej na całej długości rzęs oraz brwi, aby je wzmocnić, odżywić i zregenerować

Charakterystyka produktu:

Nazwa surowca wg. INCI: Prunus amygdalus dulcis (Sweet Almond) oil; (Olej ze słodkich migdałów nierafinowany)  Kraj pochodzenia: Włochy Postać: płynny olej o charakterystycznym zapachu Warunki przechowywania: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C, przechowywany w lodówce – lekko tężeje Trwałość: podana na opakowaniu, 3 miesiące od otwarcia Surowiec użyty do produkcji ma Certyfikat Soil Association Organic (olej nierafinowany)

 

Intrygujące informacje:

Olej ze słodkich migdałów uzyskiwany jest w procesie tłoczenia na zimno nasion owoców drzewa (krzewu) migdałowego odmiany słodkiej (Prunus amygdalus dulcis) Migdałowiec zwyczajny pochodzi pierwotnie z Azji Środkowej i Mniejszej. W naszych czasach także w Afryce Północnej, Azji Zachodniej, na Kaukazie oraz w Europie W czasach starożytnych z drewna migdałowca wykonywano berła dla królów, wierzono bowiem, że ma ono tajemniczą moc, która przechodzi na króla

Produkty z tej serii