You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Your Natural Side Olej z Pestek Truskawek Nierafinowany 30ml

Your Natural Side Olej z Pestek Truskawek Nierafinowany 30ml

Dostępność: 25 szt.

Cena:
22.79 zł



skóry suchej i wrażliwej dojrzałej z oznakami starzenia problemowej, łojotokowej podrażnionej, objętej stanami zapalnymi delikatnej skóry okolic oczu

 

Efekty:

nawilżające – olej z pestek truskawek zawiera ponad 70% nienasyconych kwasów tłuszczowych (linolowy, linolenowy, oleinowy), które zapobiegają nadmiernej utracie wody, utrzymując właściwy stopień nawilżenia włosów oraz warstwy rogowej skóry. Dodatkowo zwiększa przepuszczalność naskórka, dzięki czemu jest idealnym nośnikiem środków naprawczych i odmładzających antystarzeniowe – nienasycone kwasy tłuszczowe oraz witamina E w postaci gamma-tokoferolu i tokotrienoli, pomagają zwalczyć wolne rodniki, opóźniając proces starzenia się skóry, zwiększając jędrność i elastyczność skóry, a także redukując drobne zmarszczki przeciwzapalne – duża zawartość kwasu linolowego reguluje gospodarkę lipidami, dzięki czemu niweluje problem powstawania zaskórników na skutek rogowacenia skóry i czopowania ujść gruczołów łojowych. Witamina E, flawonoidy oraz kwas elagowy działają przeciwzapalnie i przeciwalergicznie, co sprawia, że olej ten jest idealny do pielęgnacji wrażliwej cery trądzikowej, zarówno suchej, jak i tłustej. Działa normalizująco i ściągająco łagodzące– olej ten łagodzi każdego rodzaju podrażnienia skóry wywołane m. in. promieniami słonecznymi i radioterapią, a także chorobowe stany zapalne (np. łuszczyca, egzema AZS). Stosowany punktowo na zmiany trądzikowe oraz krosty, przyspiesza proces ich gojenia i łagodzi obrzęk. Korzystnie wpływa na koloryt skóry

Charakterystyka produktu:

Nazwa surowca wg. INCI: Fragaria Ananassa (Strawberry) Seed Oil (Olej z pestek truskawek nierafinowany 100%) Kraj pochodzenia: Polska Postać: płynny olej o charakterystycznym zapachu Warunki przechowywania: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C, przechowywany w lodówce lekko tężeje Trwałość: podana na opakowaniu

 

Opakowanie:

30ml nakrętka

 

Intrygujące informacje:

Olej z pestek truskawek powstaje w wyniku tłoczenia na zimno nasion truskawki „ananasowej” (Fragaria Ananassa) Truskawka (Fragaria Ananassa) to bylina z rodziny różowatych (Rosaceae Juss), powstała w wyniku skrzyżowania poziomki wirginijskiej z poziomką chilijską Owoce truskawki, o kolorach od czerwonawego do purpurowego, są bardzo popularne w sztuce kulinarnej i niezwykle zdrowe – zawierają cenne substancje takie jak: flawonoidy, antocyjany, witamina C, fosfor oraz żelazo Olej wytłaczany z ich nasion bogaty jest w kwas elagowy, wykazujący silne właściwości, odkażające, przeciwzapalne i przeciwrakowe

 

Producent:

Your Natural Side

 

Produkty z tej serii