You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

YOUR NATURAL SIDE Olej z Pestek Jeżyn nierafinowany 30ml

YOUR NATURAL SIDE Olej z Pestek Jeżyn nierafinowany 30ml

Dostępność: 30 szt.

Cena:
30.39 zł


UWAGA! TERMIN WAŻNOŚCI 11.2017!!

 

Świetny do pielęgnacji:

skóry problemowej, łojotokowej naczynkowej, z przebarwieniami dojrzałej z oznakami starzenia wrażliwej, skłonnej do alergii delikatnej skóry okolic oczu

 

Właściwości:

regenerujące i rozjaśniające – duża zawartość witaminy C oraz beta-karotenu wspomaga procesy regeneracji skóry, włosów i paznokci. Uszczelnia i wzmacnia naczynia krwionośne, zapobiega powstawaniu tzw. „pajączków”. Niweluje przebarwienia skórne, widocznie rozjaśnia cerę a także blizny trądzikowe. Wzmacnia paznokcie oraz zapobiega ich rozdwajaniu, stosowany na włosy dogłębnie je regeneruje, nie obciążając ich, działa naprawczo na zniszczone w wyniku stylizacji i zabiegów chemicznych końcówki. Zalecany do pielęgnacji włosów farbowanych, które chroni przed utratą koloru nawilżające –  zawarte w oleju nienasycone kwasy tłuszczowe (linolowy i linolenowy), zapobiegają nadmiernej utracie wody, utrzymując właściwy stopień nawilżenia włosów oraz warstwy  rogowej skóry. Bardzo dobrze natłuszcza skórę najbardziej przesuszonych partii ciała, pozostawiając na jej powierzchni delikatną warstwę ochronną. Dodatkowo olej ten zwiększa przepuszczalność naskórka, dzięki czemu jest idealnym nośnikiem związków naprawczych i odmładzających przeciwzapalne –  olej z pestek jeżyn uzupełnia niedobór kwasu linolowego, który jest odpowiedzialny za prawidłową gospodarkę lipidami. Dzięki czemu zapobiega zaczopowaniu ujść gruczołów łojowych i powstawaniu zaskórników. Fitosterole działają przeciwzapalnie i przeciwalergicznie. Szczególnie polecany do pielęgnacji cery trądzikowej, zarówno suchej, jak i tłustej. Działa normalizująco i ściągająco. Łagodzi zmiany trądzikowe nawet najbardziej wrażliwej skóry antystarzeniowe –  nienasycone kwasy tłuszczowe oraz witamina E w postaci alfa-tokoferolu, beta-tokoferolu i bardziej unikalnego gamma-tokoferolu, wspierają produkcję kolagenu i elastyny, odbudowę bariery hydrolipidowej naskórka oraz pomagają zwalczyć wolne rodniki, opóźniając proces starzenia się skóry, zwiększając jędrność i elastyczność skóry, a także redukując drobne zmarszczki łagodzące– olej ten łagodzi różnego rodzaju podrażnienia skóry wywołane m. in. promieniami słonecznymi i radioterapią, a także  chorobowe stany zapalne (np. łuszczyca, egzema AZS). Stosowany punktowo na zmiany trądzikowe oraz krosty, przyspiesza proces ich gojenia i łagodzi obrzęk

 

Charakterystyka produktu:

Nazwa surowca wg. INCI: Blackberry Seed Oil; (Olej z pestek jeżyn nierafinowany 100%) Kraj pochodzenia: UK Postać: płynny olej o charakterystycznym zapachu Warunki przechowywania: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C, przechowywany w lodówce lekko tężeje Trwałość: podana na opakowaniu

 

Opakowanie:

30ml pipeta

 

Ciekawe informacje:

Olej z pestek jeżyn powstaje w wyniku tłoczenia na zimno nasion jeżyny wąskolistnej Jeżyna (Rubus laciniatus) jest to krzew z rodziny różowatych o charakterystycznych, smacznych owocach jagodowych barwy ciemnofioletowej do czarnej.  Występujący powszechnie w Europie oraz Ameryce Północnej Owoce jeżyny od dawna uważane były za cenny lek w przypadkach niewydolności krążenia, a także zaparć

 

Producent:

Your Natural Side

 

Produkty z tej serii