You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Your Natural Side Olej z pestek granatu nierafinowany 30ml

Your Natural Side Olej z pestek granatu nierafinowany 30ml

Dostępność: 29 szt.

Cena:
33.44 zł


Olej z pestek granatu polecany jest do pięlęgnacji skóry problemowej, wrażliwej, wysuszonej i alergicznej. Wzmacniania skórę dojrzałą z widocznymi oznakami starzenia oraz po nadmiernej ekspozycji słonecznej. Szybko się wchłania i nie zapycha porów. Polecany w profilaktyce cery z trądzikiem różowatym oraz naczynkowej. Wzmacnia, nawilża i wygładza plączące się włosy.

 

 

z widocznymi oznakami starzenia suchej, alergicznej i wrażliwej zanieczyszczonej, problemowej naczynkowej, o nierównomiernym kolorycie po nadmiernej ekspozycji słonecznej problemowej skóry głowy trudno rozczesujących i plączących się włosów

 

Właściwości:

przeciwzmarszczkowe nawilżające łagodzące kojące regenerujące oczyszczające wygładzające

 

Granatowiec właściwy (Punica Granatum) – używany jest w pielęgnacji każdego rodzaju skóry, również problemowej, wrażliwej, suchej oraz alergicznej. Posiada właściwości antyoksydacyjne i przeciwutleniające. Jest bogaty w substancje czynne, witaminę C oraz kwas elagowy i kwas nukleinowy (omega – 5), dzięki którym, wykazuje wyjątkowe właściwości oczyszczające i łagodzące, kondycjonujące, wygładzające i odżywcze. Łagodnie pielęgnuje cerę zanieczyszczoną, ze skłonnością do zapychania i trądziku (także różowatego). Koi podrażnienia i przebarwienia, pomaga przywrócić odpowiednie pH. Uspokaja cerę naczynkową. Koi poparzenia słoneczne, swędzenie oraz łuszczenie się skóry, zapobiegając powracaniu dolegliwości. Przyspiesza odbudowę komórek. Stosowany na włosy odżywia je i chroni przed zanieczyszczeniami środowiska, a wmasowany w skórę głowy, pobudza krążenie, niweluje łupież, zapobiega czopowaniu mieszków włosowych, wzmacniając włosy i pobudzając je do wzrostu. Ułatwia rozczesywanie włosów, zapobiega ich plątaniu się i nadmiernemu kręceniu.

 

:

jako zamiennik kremu – delikatnie nałóż kilka kropel bezpośrednio na skórę całej twarzy, szyi i dekoltu, lub punktowo. Dla wzmocnienia efektu można wcześniej wymieszać w dłoni olejek z ulubioną wodą kwiatową lub kwasem hialuronowym w żelu – dodatkowo nawilżysz skórę i spowodujesz, że stanie się ona aksamitnie gładka jako „balsam” do ciała – wmasuj tuż po kąpieli! Zastosowanie na wcześniej zwilżoną skórę, nie tylko ułatwi aplikację olejku, ale również pomoże w jego wchłanianiu się. Pomysł dla leniwych: do wanny z ciepłą wodą wlej 1-2 łyżek stołowych olejku. Po tak przygotowanej kąpieli, na Twojej skórze pozostanie cienka warstewka oleju, którą możesz wmasować albo zostawić do wchłonięcia. Masaż – stosuj samodzielnie albo zmieszaj dany olej z innym olejem . Możesz dodawać różne naturalne olejki eteryczne w celu uzyskania jak najlepszych rezultatów (wskazane zwłaszcza podczas masażu ujędrniającego) wzmocnienie działania kremu / balsamu – zmieszaj w dłoni olejek z ulubionym kremem lub balsamem tuż przed użyciem, a następnie wmasuj w skórę . Maska na skórę głowy – wmasuj olejek w skórę głowy w ilości 2 łyżek stołowych przynajmniej godzinę przed jej umyciem, w celu jej nawilżenia lub zniwelowania łupieżu i przetłuszczania się głowy oraz pobudzenia wzrostu włosów maseczka na włosy – nałóż na suche włosy minimum 20 minut przed umyciem, a później umyj włosy szamponem bez SLS. Dla wzmocnienia efektu, nakładaj olej na dłuższy okres czasu np. na całą noc . Ochrona końcówek włosów – w celu regeneracji oraz zabezpieczenia końcówek włosów przed negatywnymi warunkami atmosferycznymi lub zabiegami (np. prostowanie), wetrzyj kilka kropli oleju w suche lub wilgotne końcówki włosów preparat zmiękczający twardą skórę – niewielką ilość oleju wmasuj w twardą skórę pięt, łokci lub kolan. Możesz zastosować , olej dodatkowo jako kurację regenerującą dla popękanych pięt lub wysuszonych dłoni. Na noc wmasuj olejek w skórę pięt/rąk a następnie załóż bawełniane skarpetki/rękawice Możesz również dodatkowo owinąć stopy/ręce folią . Jako odżywka do paznokci – kilka kropli oleju wmasuj w paznokcie i skórki. W ten sposób rewelacyjnie odżywisz, wzmocnisz oraz nawilżysz zniszczone, łamliwe paznokcie . Olej jako odżywka do rzęs i brwi – rozprowadź olejek na całej długości rzęs oraz brwi dla ich wzmocnienia i regeneracji oraz pobudzenia wzrostu

 

Informacje o produkcie:

Nazwa surowca wg. INCI: Punica Granatum Seed Oil (Olej z pestek granatu nierafinowany 100%) Kraj pochodzenia: Turcja Postać: płynny olej o jasno żółtym zabarwieniu i charakterystycznym zapachu Warunki przechowywania: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C, przechowywany w lodówce – lekko tężeje Trwałość: podana na opakowaniu, 3 miesiące od otwarcia Surowiec użyty do produkcji zawiera Certyfikat Soil Association Organic

 

Dostępne opakowania:

30ml butelka 

 

Ciekawe informacje:

Olej z pestek granatu powstaje w wyniku tłoczenia na zimno nasion owoców ganatowca właściwego Punica Granatum Owoce granatowca, zwane jagodami, przypominają kształtem jabłka[4], a w każdym z nich znajduje się od 100 do 200 nasion Szacuje się, że do wyprodukowania 1 kg oleju potrzeba około 7 kg nasion granatowca

Produkty z tej serii