You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

YOUR NATURAL SIDE Olej z Pestek Arbuza rafinowany 100ml

YOUR NATURAL SIDE Olej z Pestek Arbuza rafinowany 100ml

Dostępność: 25 szt.

Cena:
23.74 zł


Świetny do pielęgnacji

cery dojrzałej z oznakami starzenia wymagającej dogłębnego nawilżenia wrażliwej skóry niemowląt i dzieci problemowej, łojotokowej suchych i zniszczonych włosów

 

Działanie

antystarzeniowe –  kompozycja niezbędnych NNKT (linolowego, oleinowego oraz linolenowego) i witaminy E,  regeneruje barierę hydrolipidową naskórka oraz pomaga zwalczyć wolne rodniki, opóźniając proces starzenia się skóry, zwiększając jej jędrność i elastyczność, a także redukując drobne zmarszczki. Olej ten idealnie nadaje się do masażu wybranych partii ciała nawilżające –  zapobiega nadmiernej utracie wody, utrzymując właściwy stopień nawilżenia włosów oraz warstwy  rogowej skóry. Świetny do pielęgnacji wrażliwej skóry niemowląt i dzieci. Pomaga w zwalczeniu ciemieniuchy, łagodzi popieluszkowe podrażnienia skóry oraz zaczerwienienia. . Delikatnie natłuszcza, mimo to jest tak lekki, że stosować mogą go również osoby z cerą przetłuszczającą się. Szybko się wchłania i nie czopuje ujść gruczołów łojowych, dzięki czemu zapobiega powstawaniu zaskórników i zmniejsza widoczność porów odżywcze – zawartość witamin A, B, C, E i PP wzmacnia barierę lipidową skóry, a także dogłębnie regeneruje i odżywia paznokcie, włosy oraz zniszczone w wyniku stylizacji i zabiegów chemicznych końcówki. Poprawia koloryt oraz usprawnia obronne funkcje skóry, chroni przed promieniowaniem UV. Łagodzi stany zapalne skóry

 

Charakterystyka produktu:

Nazwa surowca wg. INCI: Citrullus Vulgaris (Watermalon) Seed Oil; (Olej z pestek arbuza rafinowany 100%) Kraj pochodzenia: Włochy Postać: płynny bezzapachowy olej Warunki przechowywania: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C, przechowywany w lodówce lekko tężeje Trwałość: podana na opakowaniu

 

Opakowanie:

100ml zakrętka

 

Ciekawe informacje:

Olej z pestek arbuza powstaje w wyniku tłoczenia i rafinacji nasion owoców arbuza zwyczajnego (Citrullus Vulgaris) Arbuz zwyczajny, roślina z rodziny dyniowatych o płożącej się łodydze długości 2-5 metrów, pochodzi z Afryki Południowej, gdzie nadal rośnie dziko Owoce arbuza o twardej ciemnozielonej łupinie skrywają w swoim wnętrzu słodki miąższ koloru białego do ciemnoczerwonego oraz brązowo – czarne nasiona Olej z pestek arbuza zwany inaczej olej Ootanga lub olej Kalahari, uzyskiwany jest tradycyjną metodą, poprzez wydłubywanie nasion z łuski, która je otacza, suszenie na słońcu, a następnie ich wyciskanie

 

Producent:

Your Natural Side

 

Produkty z tej serii