You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

YOUR NATURAL SIDE Olej z Opuncji Figowej Nierafinowany 10ml

YOUR NATURAL SIDE Olej z Opuncji Figowej Nierafinowany 10ml

Dostępność: 28 szt.

Cena:
56.99 zł


Doskonały do pielęgnacji: delikatnych okolic oczu, ust, szyi i dłoni cery dojrzałej z oznakami starzenia, o słabej elastyczności suchej, odwodnionej, wymagającej regeneracji popękanej, zniszczonej promieniami słonecznymi, skóry problemowej suchych zniszczonych włosów, łamliwych paznokci

 

Efekty:

antystarzeniowe – dzięki zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz witaminy E (gamma-tokoferolu), olej ten idealnie chroni skórę przed wpływem wolnych rodników, sprzyja redukcji głębokich zmarszczek, może być także stosowany do pielęgnacji okolic oczu. Zawartość fitosteroli wpływa na wyraźną poprawę elastyczności i spójności skóry, dzięki tym właściwościom polecany jest on do masażu ujędrniającego nawet najbardziej wymagających partii ciała nawilżające – duża zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych, głównie kwasu oleinowego (60%) oraz fitosteroli, sprzyja penetracji w głąb skóry oraz struktury włosów wszystkich składników aktywnych, w tym odpowiadających z utrzymanie odpowiedniego poziomu nawilżenia regeneracyjne – występujące w oleju fitosterole, stanowiące roślinny odpowiednik naturalnych steroli występujących w skórze, a także nienasycone kwasy tłuszczowe wzmacniają barierę naskórkową, pobudzają odbudowę i gojenie naskórka. Dogłębnie regenerują włosy i skórę głowy. Wyraźnie znacząco poprawia koloryt skóry, redukuje drobne blizny i przebarwienia skórne. przeciwzapalne – olej z opuncji figowej wykazuje znakomite właściwości przeciwzapalne, polecany jest również do pielęgnacji skóry łojotokowej i trądzikowej. Normalizuje pracę gruczołów łojowych, nie zapychając ich. Szczególnie polecany do pielęgnacji problemowej skóry głowy kojące – działa chłodząco i łagodząco na skórę podrażnioną i zniszczoną promieniami słonecznymi, goleniem, depilacją oraz wskutek podrażniających zabiegów fryzjerskich (skóra głowy). Pomaga zwalczyć swędzenie skóry oraz zaczerwienienia. Działa przeciwalergicznie

 

Charakterystyka produktu:

Nazwa surowca wg. INCI: Opuntia ficus-indica (Prickly Pear) Seed Oil; (Olej z opuncji figowej nierafinowany) Kraj pochodzenia: Tunezja Postać: płynny olej o charakterystycznym zapachu Warunki przechowywania: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C, przechowywany w lodówce – lekko tężeje Trwałość: podana na opakowaniu Posiada certyfikat Soil Association Organic

 

Opakowanie:

10ml pipeta

 

Intrygujące informacje:

Olej powstaje w wyniku tłoczenia na zimno pestek owoców opuncji figowej Opuncja figowa (Opuntia ficus-indica) to roślina z rodziny kaktusowatych, występująca w gorących rejonach krajów Ameryki Łacińskiej, Afryki oraz w tropikalnych rejonach Europy Aby uzyskać 1 litr oleju, potrzeba około 1 miliona drobnych pestek, wydobytych z około 470 kg świeżych owoców opuncji figowej Olej z opuncji figowej jest obecnie najdroższym olejem na rynku, ale też zajmuje najwyższą lokatę wśród olejów roślinnych. Określany jest mianem najbardziej ekskluzywnego oleju

 

Producent:

Your Natural Side

 

Produkty z tej serii