You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

YOUR NATURAL SIDE Olej z Nasion Rokitnika nierafinowany 30ml butelka z pipetą

YOUR NATURAL SIDE Olej z Nasion Rokitnika nierafinowany 30ml butelka z pipetą

Dostępność: 1 szt.

Cena:
30.69 zł


Olej z Nasion Rokitnika nierafinowany

Olej z nasion rokitnika mocno nawilża, wzmacnia oraz skutecznie regeneruje suche i osłabione włosy. Pielęgnuje skórę głowy. Najlepszy dla cery suchej, łuszczącej się, dojrzałej z oznakami starzenia. Łagodzi i uspokaja skórę problemową.

 

suchych, zniszczonych i osłabionych włosów skóry głowy przy problemie wypadania włosów nadmiernie przetłuszczającej się cery suchej, odwodnionej, łuszczącej się dojrzałej z oznakami starzenia skóry wrażliwej i podrażnionej problemowej

Właściwości:

regenerujące antystarzeniowe łagodzące nawilżające

Rokitnik (Hippophae Rhamnoides) to prawdziwe bogactwo nienasyconych kwasów tłuszczowych Omega-3 i Omega-6 oraz witamin z grupy B, jak również C, E, K i PP .Wykazuje szczególnie znakomite właściwości regeneracyjne. Odżywia i wzmacnia nawet najbardziej suche, zniszczone i pozbawione blasku włosy, zapobiega ich wypadaniu i pobudza wzrost nowych. Widocznie znacząco poprawia kondycję i koloryt cery. Przyspiesza gojenie blizn potrądzikowych, krost , rozstępów oraz poparzeń słonecznych. Opóźnia proces starzenia się skóry, zwiększa jędrność i elastyczność, a także widocznie redukuje zmarszczki. Jest bezpieczny dla wrażliwej skóry okolic oczu. Zawartość beta-karotenu chroni przed szkodliwym działaniem promieni słonecznych. Świetny do pielęgnacji wrażliwej cery trądzikowej, również z trądzikiem różowatym, a także problemowej skóry głowy nadmiernie przetłuszczającej się i objętej łupieżem. Witamina C uszczelnia i wzmacnia naczynia krwionośne neutralizując ich widoczność. Łagodzi stany zapalne skóry. Utrzymuje właściwy stopień nawilżenia włosów oraz warstwy rogowej skóry, zapobiega nadmiernej utracie wody, a także nawilża najbardziej przesuszone partie ciała.

Zastosowanie:

jako zamiennik kremu – nałóż niewielką ilość bezpośrednio na skórę całej twarzy, szyi i dekoltu, lub punktowo. Dla wzmocnienia efektu można wcześniej wymieszać w dłoni olejek z ulubioną wodą kwiatową lub kwasem hialuronowym w żelu – dodatkowo nawilżysz skórę i spowodujesz, że stanie się ona aksamitnie gładka jako „balsam” do ciała – zaaplikuj olej tuż po kąpieli! Zastosowanie na wcześniej zwilżoną skórę, nie tylko ułatwi aplikację olejku, ale również pomoże w jego wchłanianiu się. Dobra opcja dla leniwych: do wanny z ciepłą wodą wlej 1-2 łyżek stołowych olejku. Po tak przygotowanej kąpieli, na Twojej skórze pozostanie cienka warstewka oleju, którą możesz wmasować lub pozostawić do wchłonięcia przez skórę. W przypadku masażu – stosuj samodzielnie albo zmieszaj dany olej z innym olejem . Możesz dodawać różne naturalne olejki eteryczne w celu uzyskania jak najlepszych rezultatów (wskazane szczególnie w trakcie wykonywania masażu ujędrniającego) wzmocnienie działania kremu / balsamu – zmieszaj w dłoni olejek z ulubionym kremem tuż przed użyciem, a następnie wmasuj w skórę maseczka na skórę głowy – wmasuj olejek w skórę głowy w ilości 2 łyżek stołowych minimum godzinę przed jej umyciem, aby dostarczyć jej składników pomocnych w odżywieniu skalpu, likwidowaniu łupieżu lub nadmiernego przetłuszczania się skóry głowy oraz ożywieniu wzrostu włosów maseczka na włosy – nałóż na suche, zwilżone wodą bądź żelem aloesowym/hialuronowym włosy minimum 20 minut przed umyciem, następnie umyj włosy szamponem bez SLS. Dla wzmocnienia efektu, nakładaj olej na dłuższy okres czasu np. na całą noc . Ochrona końcówek włosów – w celu zabezpieczenia końcówek włosów przed szkodliwymi warunkami atmosferycznymi lub zabiegami (np. prostowanie) i poprawy ich wyglądu, wetrzyj kilka kropli oleju w suche lub wilgotne końcówki włosów preparat zmiękczający twardą skórę – niewielką ilość oleju wmasuj w twardą skórę pięt, łokci lub kolan. Możesz zastosować , olej także jako wspomożenie kuracji leczniczej dla popękanych pięt lub wysuszonych dłoni. Na noc wmasuj olejek w skórę pięt/rąk (np. dodatkowo na stosowany zazwyczaj krem), a następnie załóż bawełniane skarpetki/rękawice Możesz również dodatkowo owinąć stopy/ręce folią . Olej jako regeneracja paznokci – kilka kropli oleju wmasuj w paznokcie i skórki. W ten sposób wspaniale odżywisz, wzmocnisz oraz nawilżysz zniszczone, łamliwe paznokcie i skórki . Jako odżywka do rzęs i brwi – rozprowadź olejek na całej długości rzęs oraz brwi, by je wzmocnić, odżywić i zregenerować

Informacje o produkcie:

Nazwa surowca wg. INCI: Hippophae Rhamnoides Seed Oil ; (Olej z nasion rokitnika nierafinowany 100%) Kraj pochodzenia: Polska Postać: płynny olej o charakterystycznym piżmowym zapachu oraz barwie intensywnie czerwono pomarańczowej Warunki przechowywania: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C, przechowywany w lodówce znacznie tężeje Trwałość: podana na opakowaniu, 3 miesiące od otwarcia

Ciekawe informacje:

Występują dwie odmiany oleju rokitnikowego: tłoczony z nasion i wyciskany z owoców Oferowany przez nas olej rokitnikowy powstaje w wyniku tłoczenia na zimno nasion rokitnika zwyczajnego. Nie barwi intensywnie skóry i może być stosowany bez rozcieńczenia. Swoje właściwości zawdzięcza najcenniejszym substancjom odżywczym, które zawarte są w ciemnych nasionach rokitnika Rokitnik, to rozgałęziony krzew pochodzący z górzystych wybrzeży Azji i Europy. W Polsce występuje naturalnie tylko od wybrzeża Bałtyku po ujście Wisły na wschodzie Na podstawie pięknej sierści koni karmionych rokitnikiem, nadano mu botaniczną nazwę Hippophae rhamnoides oznaczającą „drzewo, które sprawia, że konie lśnią” Częściej spotykany olej wyciskany ze świeżych owoców rokitnika (żółtopomarańczowych jagód), ma ciemno pomarańczową lub ciemnoczerwoną barwę i jest bardziej gęsty niż zimnotłoczony olej z nasion rokitnika. Może też barwić skórę, przez co poleca się jego rozcieńczenie przed użyciem

Produkty z tej serii