You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

YOUR NATURAL SIDE Olej z nasion POMIDORA nierafinowany 30ml nakrętka

YOUR NATURAL SIDE Olej z nasion POMIDORA nierafinowany 30ml nakrętka

Dostępność: 29 szt.

Cena:
28.49 zł


Nasiona Pomidora – przywracają równowagę produkcji łoju, nie zatykając porów, zwiększa wytwarzanie kolagenu, łagodzi podrażnienia, regeneruje i zmiękcza skórę. Polecany w profilaktyce trądziku (również cery dojrzałej).

 

Doskonały do pielęgnacji:

skóry problemowej, nadwrażliwej

z nadprodukcją łoju

dojrzałej, z oznakami starzenia

potrzebującej ujędrnienia i regeneracji

po długotrwałej ekspozycji słonecznej

 

Sposób działania:

normalizujące

łagodzące

regenerujące

antystarzeniowe

zmiękczające

 

Pomidor (Solanum Lycopersicum) przeznaczony jest do pielęgnacji skóry z nadprodukcją sebum oraz skłonnością do powstawania zaskórników. Bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe (linolowy,  linolenowy, oleinowy), tokoferole, fitosterole oraz miedź, żelazo, mangan i cynk, wspaniale pielęgnuje cerę nadwrażliwą, problemową, a także dojrzałą, wymagającą ujędrnienia. Zwiększa produkcję kolagenu i elastyny. Wzmacnia i uszczelnia naczynka krwionośne. Regeneruje skórę i łagodzi podrażnienia po nadmiernej ekspozycji słonecznej. Zmniejsza zaczerwienienia skóry. Uspokaja i oczyszcza cerę problemową. Polecany w profilaktyce trądziku i łupieżu.

 

Jak go zastosować?:

jako zamiennik kremu – delikatnie nanieś kilka kropel bezpośrednio na skórę całej twarzy, szyi i dekoltu, lub punktowo. Dla wzmocnienia efektu można wcześniej wymieszać w dłoni olejek z ulubioną wodą kwiatową lub kwasem hialuronowym w żelu – dodatkowo nawilżysz skórę i spowodujesz, że stanie się ona aksamitnie gładka

jako „balsam” do ciała – nałóż olej tuż po kąpieli! Zastosowanie na wcześniej zwilżoną skórę, nie tylko ułatwi aplikację olejku, ale również pomoże w jego wchłanianiu się. Sposób dla leniwych: do wanny z ciepłą wodą wlej 1-2 łyżek stołowych olejku. Po tak przygotowanej kąpieli, na Twojej skórze pozostanie cienka warstewka oleju, którą możesz wmasować lub pozostawić do wchłonięcia przez skórę.

masaż wybranych partii ciała – stosuj samodzielnie lub wymieszaj dany olej z innym olejem . Możesz dodawać różne naturalne olejki eteryczne w celu uzyskania jak najlepszych rezultatów (wskazane zwłaszcza w trakcie wykonywania masażu ujędrniającego)

wzmocnienie działania kremu / balsamu – zmieszaj w dłoni olejek z ulubionym balsamem bezpośrednio przed użyciem, a następnie wmasuj w skórę

maska na skórę głowy – wmasuj olejek w skórę głowy w ilości 2 łyżek stołowych kilkadziesiąt minut przed jej umyciem, w celu jej nawilżenia lub zniwelowania łupieżu i przetłuszczania się skóry oraz pobudzenia wzrostu włosów

maseczka na włosy – nałóż na suche włosy minimum 20 minut przed umyciem, a później umyj włosy szamponem bez SLS. Dla wzmocnienia efektu, nakładaj olej na dłuższy okres czasu np. na całą noc

zabezpieczenie końcówek włosów – w celu regeneracji oraz zabezpieczenia końcówek włosów przed negatywnymi warunkami atmosferycznymi lub zabiegami (np. prostowanie), wetrzyj kilka kropli oleju w suche lub wilgotne końcówki włosów

preparat zmiękczający twardą skórę – niewielką ilość oleju wmasuj w twardą skórę pięt, łokci lub kolan. Możesz zastosować , olej także jako kurację regenerującą dla popękanych pięt lub wysuszonych dłoni. Każdego wieczora wmasuj olejek w skórę pięt/rąk a następnie załóż bawełniane skarpetki/rękawice Możesz również dodatkowo owinąć stopy/ręce folią

. Odżywka do paznokci – kilka kropli oleju wmasuj w paznokcie i skórki. W ten sposób znakomicie odżywisz, wzmocnisz oraz nawilżysz zniszczone, łamliwe paznokcie

 

Charakterystyka produktu:

Nazwa surowca wg. INCI: Carum Petroselinum (Parsley) Seed Oil (Olej z nasion pietruszki)

Kraj pochodzenia: Polska

Postać: płynny olej o charakterystycznym zapachu korzenia pietruszki oraz żółto – zielonym kolorze.

Warunki przechowywania: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C, przechowywany w lodówce lekko gęstnieje.

 

Ciekawe informacje:

Olej z nasion pomidora uzyskiwany jest w wyniku tłoczenia na zimno nasion pomidora zwyczajnego Solanum Lycopersicum.

Roślina ta pochodzi z Ameryki Południowej, a do Europy dotarła po odkryciu Ameryki przez Kolumba. Do XIX wieku pomidor uprawiany był jedynie w celach dekoracyjnych, gdyż uważano go za roślinę trującą.

 

Producent: Your Natural Side

Produkty z tej serii