You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

YOUR NATURAL SIDE Olej z nasion POMIDORA nierafinowany 10ml pipeta

YOUR NATURAL SIDE Olej z nasion POMIDORA nierafinowany 10ml pipeta

Dostępność: 28 szt.

Cena:
17.29 zł


Nasiona Pomidora – przywracają równowagę produkcji łoju, nie zatykając porów, zwiększa wytwarzanie kolagenu, łagodzi podrażnienia, regeneruje i zmiękcza skórę. Polecany w profilaktyce trądziku (również cery dojrzałej).

 

Świetny do pielęgnacji:

skóry problemowej, nadwrażliwej

z nadprodukcją łoju

dojrzałej, z oznakami starzenia

potrzebującej uelastycznienia i regeneracji

po długotrwałej ekspozycji słonecznej

 

Właściwości:

normalizujące

łagodzące

regenerujące

antystarzeniowe

zmiękczające

 

Pomidor (Solanum Lycopersicum) przeznaczony jest do pielęgnacji skóry z nadprodukcją sebum oraz skłonnością do powstawania zaskórników. Bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe (linolowy,  linolenowy, oleinowy), tokoferole, fitosterole oraz miedź, żelazo, mangan i cynk, rewelacyjnie pielęgnuje cerę nadwrażliwą, problemową, a także dojrzałą, wymagającą ujędrnienia. Zwiększa produkcję kolagenu i elastyny. Wzmacnia i uszczelnia naczynka krwionośne. Regeneruje skórę i łagodzi podrażnienia po nadmiernej ekspozycji słonecznej. Zmniejsza zaczerwienienia skóry. Uspokaja i oczyszcza cerę problemową. Polecany w profilaktyce trądziku i łupieżu.

 

:

jako zamiennik kremu – nanieś kilka kropli bezpośrednio na skórę całej twarzy, szyi i dekoltu, lub punktowo. Dla wzmocnienia efektu można najpierw wymieszać w dłoni olejek z ulubioną wodą kwiatową lub kwasem hialuronowym w żelu – dodatkowo nawilżysz skórę i spowodujesz, że stanie się ona aksamitnie gładka

jako „balsam” do ciała – zaaplikuj olej tuż po kąpieli! Zastosowanie na wcześniej zwilżoną skórę, nie tylko ułatwi aplikację olejku, ale również pomoże w jego wchłanianiu się. Dobra opcja dla leniwych: do wanny z ciepłą wodą wlej 1-2 łyżek stołowych olejku. Po tak przygotowanej kąpieli, na Twojej skórze pozostanie cienka warstewka oleju, którą możesz wmasować albo zostawić do wchłonięcia.

masaż wybranych partii ciała – stosuj samodzielnie lub wymieszaj dany olej z innym olejem . Możesz dodawać różne naturalne olejki eteryczne w celu uzyskania jak najlepszych rezultatów (wskazane zwłaszcza podczas masażu ujędrniającego)

wzmocnienie działania kremu / balsamu – zmieszaj w dłoni olejek z ulubionym balsamem tuż przed użyciem, a następnie wmasuj w skórę

maseczka na skórę głowy – wmasuj olejek w skórę głowy w ilości 2 łyżek stołowych co najmniej 1 godzinę przed jej umyciem, w celu jej nawilżenia lub zniwelowania łupieżu i przetłuszczania się głowy oraz pobudzenia wzrostu włosów

maseczka na włosy – nałóż na suche włosy minimum 20 minut przed umyciem, następnie umyj włosy szamponem bez SLS. Dla wzmocnienia efektu, nakładaj olej na dłuższy okres czasu np. na całą noc

zabezpieczenie końcówek włosów – w celu regeneracji oraz zabezpieczenia końcówek włosów przed niesprzyjającymi warunkami atmosferycznymi lub zabiegami (np. prostowanie), wetrzyj kilka kropli oleju w suche lub wilgotne końcówki włosów

preparat zmiękczający twardą skórę – niewielką ilość oleju wmasuj w twardą skórę pięt, łokci lub kolan. Możesz zastosować , olej dodatkowo jako kurację regenerującą dla popękanych pięt lub wysuszonych dłoni. Każdego wieczora wmasuj olejek w skórę pięt/rąk a następnie załóż bawełniane skarpetki/rękawice Możesz również dodatkowo owinąć stopy/ręce folią

. Odżywka do paznokci – kilka kropli oleju wmasuj w paznokcie i skórki. W ten sposób znakomicie odżywisz, wzmocnisz oraz nawilżysz zniszczone, łamliwe paznokcie

 

Informacje o produkcie:

Nazwa surowca wg. INCI: Carum Petroselinum (Parsley) Seed Oil (Olej z nasion pietruszki)

Kraj pochodzenia: Polska

Postać: płynny olej o charakterystycznym zapachu korzenia pietruszki oraz żółto – zielonym kolorze.

Warunki przechowywania: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C, przechowywany w lodówce lekko gęstnieje.

 

Ciekawe informacje:

Olej z nasion pomidora wytwarzany jest w wyniku tłoczenia na zimno nasion pomidora zwyczajnego Solanum Lycopersicum.

Roślina ta pochodzi z Ameryki Południowej, a do Europy dotarła po odkryciu Ameryki przez Kolumba. Do XIX wieku pomidor uprawiany był jedynie w celach dekoracyjnych, gdyż uważano go za roślinę trującą.

 

Producent: Your Natural Side

Produkty z tej serii