You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

YOUR NATURAL SIDE Olej z nasion marchwi Nierafinowany 10ml

YOUR NATURAL SIDE Olej z nasion marchwi Nierafinowany 10ml

PROMOCJA -5%

Dostępny

Cena:
15.20 zł
14.44 zł


Olej z nasion marchwi nadaje się do pielęgnacji każdego typu cery, zwłaszcza skóry dojrzałej, przesuszonej, zniszczonej nadmierną ekspozycją na promienie słoneczne czy o nierównym kolorycie. Doskonałe źródło kwasu oleinowego (Omega-9). Polecany do suchych, zniszczonych włosów czy osłabionych paznokci.

 

Idealny do pielęgnacji: 

cery suchej, łuszczącej się, wymagającej natłuszczenia dojrzałej z oznakami starzenia skóry po długotrwałej ekspozycji słonecznej suchych zniszczonych włosów łamliwych paznokci

 

Stosowanie:

jako zamiennik kremu – nałóż kilka kropel bezpośrednio na zwilżoną skórę całej twarzy, szyi i dekoltu lub punktowo. Dla wzmocnienia efektu możesz uprzednio wymieszać w dłoni olej z ulubioną wodą kwiatową lub kwasem hialuronowym w żelu – dostarczysz w ten sposób skórze więcej cennych składników jako „balsam” do ciała – nałóż olej tuż po kąpieli! Zastosowanie na uprzednio zwilżoną skórę, nie tylko ułatwi aplikację olejku, ale również pomoże w jego wchłanianiu się. Opcja dla leniwych: do wanny z ciepłą wodą wlej 1-2 łyżek stołowych oleju. Po tak przygotowanej kąpieli, na Twojej skórze pozostanie cienka warstewka oleju, którą możesz wmasować lub pozostawić do wchłonięcia masaż wybranych partii ciała – stosuj samodzielnie lub zmieszaj z innym olejem np. olejem ze słodkich migdałów, olejem z pestek winogron lub olejem ryżowym, dla uzyskania bardziej oleistej konsystencji, następnie rozgrzej w dłoni i wykonaj masaż wybranych partii ciała. Możesz dodawać różne naturalne olejki eteryczne wzbogacenie kremu / balsamu – zmieszaj w dłoni olej z ulubionym kremem lub balsamem tuż przed użyciem, a następnie wmasuj w skórę maska na skórę głowy – wmasuj olej w skórę głowy w ilości 2 łyżek stołowych minimum 1 godzinę przed jej umyciem, w celu dostarczenia jej cennych składników maska na włosy – nałóż na suche bądź zwilżone wodą i/lub żelem aloesowym/hialuronowym włosy minimum 20 minut przed ich umyciem, a następnie zmyj olej delikatnym szamponem. Taką mieszankę możesz pozostawić na włosach także na dłuższy czas, np. całą noc. W razie użycia zbyt dużej ilości oleju – najpierw nałóż porcję odżywki do włosów, by zemulgować olej, a następnie umyj szamponem zabezpieczenie końcówek włosów – wetrzyj kilka kropli oleju w suche bądź mokre końcówki włosów preparat na zrogowaciałą skórę – niewielką ilość oleju wmasuj w twardą skórę pięt, łokci lub kolan. Możesz zastosować olej również jako wsparcie dla kuracji regenerującej dla popękanych pięt lub suchych dłoni. W tym celu przed snem wmasuj olej w skórę pięt/rąk (np. dodatkowo na stosowany zazwyczaj krem), a następnie załóż bawełniane skarpetki/rękawice. Możesz również wcześniej dodatkowo owinąć stopy/ręce folią jako odżywka do paznokci – kilka kropel oleju wmasuj w paznokcie oraz skórki. Możesz dodać także kilka kropli oleju rycynowego jako odżywka do rzęs i brwi – rozprowadź olej na całej długości rzęs oraz brwi, uważaj, by olej nie dostał się do oka jako maska do twarzy – wymieszaj kilka kropli oleju z porcją wybranej glinki bądź glinek, dodaj ulubioną wodą kwiatową i mieszaj aż do uzyskania konsystencji pasty, nałóż na ok. 15 minut, po czym zmyj. W międzyczasie spryskuj skórę wodą roślinną, by nie dopuścić do całkowitego zaschnięcia maski

 

Specyfikacja produktu:

Nazwa surowca wg. INCI: Daucus Carota Sativa Seed Oil (olej z nasion marchwi nierafinowany 100%) Rejon pochodzenia: Polska Postać: płynny olej o charakterystycznym drzewno – ziemistym słodkim zapachu oraz zabarwieniu od bursztynowego po pomarańczowo – brązowy Warunki przechowywania: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C, przechowywany w lodówce może lekko tężeć Trwałość: podana na opakowaniu

 

Ciekawostki:

 Olej z nasion marchwi powstaje w wyniku tłoczenia na zimno nasion marchwi zwyczajnej (dzikiej) Daucus carota, występującej pospolicie na terenach Europy, Azji i Północnej Afryki Poza olejem z nasion marchwi, można spotkać także olej marchwiowy będący maceratem korzenia W przeciwieństwie do maceratu z korzenia marchwi, olej tłoczony z nasion nie barwi skóry oraz ubrań

Produkty z tej serii