You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Your Natural Side Olej z Czarnego Bzu nierafinowany 10ml

Your Natural Side Olej z Czarnego Bzu nierafinowany 10ml

Dostępność: 28 szt.

Cena:
15.19 zł


Doskonały do pielęgnacji:

 

cery suchej, łuszczącej się wrażliwej, atopowej ­ dojrzałej potrzebującej uelastycznienia ­ tłustej, ze skłonnością do zaskórników

 

Właściwości produktu:

­nawilżające – nienasycone kwasy tłuszczowe (80%), głównie linolowy i linolenowy, a także tokoferole, zapobiegają nadmiernej utracie wody, utrzymując właściwy stopień nawilżenia włosów oraz warstwy rogowej skóry. Bardzo dobrze natłuszczają skórę najbardziej przesuszonych partii ciała. Olej ten jest idealny do pielęgnacji popękanych rąk, łokci i pięt. Dodatkowo zwiększa przepuszczalność naskórka, dzięki czemu jest idealnym nośnikiem środków naprawczych i odmładzających. Odżywia i regeneruje suche włosy antystarzeniowe ­ fitosterole oraz nienasycone kwasy tłuszczowe mają zdolność stymulowania syntezy kolagenu, dzięki czemu ograniczają rozkład elastyny, napinają ­ przeciwzapalne – działa przeciwzapalnie, przeciwbakteryjnie, przeciwgrzybicznie i antyoksydacyjnie. Kwas linolowy reguluje gospodarkę lipidami, zapobiegając powstawaniu zaskórników i czopowaniu ujść gruczołów łojowych. Odpowiedni do pielęgnacji skóry problemowej. wywołane m. in. promieniami słonecznymi i radioterapią. Przyspiesza odbudowę skóry atopowej, łojotokowej, a także objętej trądzikiem ­ łagodzące – olej ten łagodzi rozmaitego rodzaju stany zapalne i podrażnienia skóry

 

Zastosowanie:

jako zamiennik kremu – nanieś kilka kropel bezpośrednio na skórę twarzy, szyi i dekoltu. Dla wzmocnienia efektu możesz najpierw zmieszać w dłoni olejek z twoją ulubioną wodą kwiatową lub kwasem hialuronowym w żelu – dodatkowo nawilżysz skórę i spowodujesz, że stanie się ona aksamitnie gładka. jako „balsam” do ciała – zaaplikuj olej tuż po kąpieli! Zastosowanie na wcześniej zwilżoną skórę, nie tylko ułatwi aplikację olejku, ale również pomoże w jego wchłanianiu się. Dobra opcja dla leniwych: do wanny z ciepłą wodą wlej 1-2 łyżek stołowych olejku. Po tak przygotowanej kąpieli, na Twojej skórze pozostanie cienka warstewka oleju, którą możesz wmasować lub pozostawić do wchłonięcia przez skórę.. do masażu wybranych partii ciała – zmieszaj olej z innym olejem . Możesz dodawać różne naturalne olejki eteryczne w celu uzyskania jak najlepszych rezultatów (polecane zwłaszcza podczas masażu ujędrniającego). wzmocnienie działania kremu / balsamu – zmieszaj w dłoni olejek z ulubionym kremem lub balsamem bezpośrednio przed użyciem, a następnie wmasuj w skórę maseczka na włosy ułatwiająca rozczesywanie – nałóż na suche włosy minimum 20 minut przed umyciem, a potem umyj włosy szamponem bez SLS. Dla wzmocnienia efektu, nakładaj olej na dłuższy okres czasu np. na całą noc . Ochrona końcówek włosów – w celu regeneracji oraz zabezpieczenia końcówek włosów przed szkodliwymi warunkami atmosferycznymi lub zabiegami (jak np. kręcenie włosów), wetrzyj kilka kropli oleju w suche lub wilgotne końcówki włosów jako „krem do rąk” – kilka kropli oleju wmasuj w dłonie według potrzeby. Możesz zastosować ten olej także jako kurację regenerującą dla dłoni. W tym celu przed pójściem spać wmasuj większą ilość oleju w dłonie, a następnie załóż bawełniane rękawice.

 

Informacje o produkcie:

Nazwa surowca wg. INCI:Sambucus Nigra Seed Oil (Olej z pestek czarnego bzu nierafinowany 100%) Rejon pochodzenia: Polska Postać: płynny olej o charakterystycznym zapachu i bursztynowym kolorze Warunki przechowywania: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C, przechowywany w lodówce – lekko tężeje Trwałość: podana na opakowaniu

 

Dostępne opakowania:

10ml pipeta

 

Ciekawe informacje:

Olej powstaje w wyniku tłoczenia na zimno nasion bzu czarnego (ambucus nigra) Bez czarny, to krzew osiągający wysokość do 10 m. Posiada drobne, białe promieniste kwiaty oraz fioletowo­czarne owoce o kulistym kształcie, we wnętrzu których znajdują się jajowate nasiona Gatunek ten jest pospolity na terenie całej Polski. Pierwotnie pochodzi z terenów Europy, będących pod wpływem klimatu oceanicznego i suboceanicznego oraz zachodniej części basenu Morza Śródziemnego Znany pod wieloma nazwami: dziki bez, bez lekarski, bez pospolity, bzowina, bzina, buzina, hyczka, hyćka Gałązki, liście i owoce wydzielają nieprzyjemny, a kwiaty odurzający zapach Wszystkie części rośliny zawierają w różnej ilości trujący glikozyd sambunigrynę, mimo to, znane jest szerokie zastosowanie tej rośliny w lecznictwie np. przeziębień, chorób reumatycznych i neurologicznych Owoce nie nadają się do spożycia na surowo. Jednak z dojrzałych owoców można robić przetwory, a także susze Dawniej sok z owoców czarnego bzu wykorzystywano do farbowania brwi i rzęs, podbarwiania win oraz farbowania jedwabiu na kolor oliwkowy

 

Producent:

 

Your Natural Side

 

Produkty z tej serii