You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

YOUR NATURAL SIDE Olej Z Baobabu Nierafinowany 50ml

YOUR NATURAL SIDE Olej Z Baobabu Nierafinowany 50ml

Dostępność: 28 szt.

Cena:
28.49 zł


cery dojrzałej z oznakami starzenia zniszczonej, wymagającej regeneracji zwiotczałej, potrzebującej ujędrnienia skóry problemowej cery suchej, odwodnionej zniszczonych, suchych włosów łamliwych paznokci

 

Efekty:

antystarzeniowe – dzięki kilkukrotnie większemu stężeniu nienasyconych kwasów tłuszczowych (głównie kwasów omega-6 i omega-9 ) olej ten przewyższa swoimi właściwościami olej arganowy. Kwasy te wspierają regenerację bariery hydrolipidowej naskórka, przyspieszają odnowę komórkową oraz uzupełniają niedobory składników tłuszczowych w skórze, w tym przydatnych ceramidów stanowiących cement komórkowy. Dzięki temu olej baobab spłyca i wygładza głębokie zmarszczki ujędrniające – ulepsza elastyczność skóry, która staje się widocznie ujędrniona. Olej baobab polecany jest szczególnie do walki z rozstępami i celluitem regenerujące – nienasycony kwas tłuszczowy omega-9 wykazuje wysoką zgodność z sebum i uzupełnia płaszcz lipidowy naskórka, spłyca blizny, wzmacnia paznokcie oraz zapobiega łamaniu i rozdwajaniu, stosowany na włosy dogłębnie je regeneruje, nie obciążając ich, działa naprawczo na zniszczone w wyniku stylizacji i zabiegów chemicznych końcówki ochronne – olej ten chroni skórę i włosy w skrajnych warunkach atmosferycznych, zarówno letnich jak i zimowych nawilżające – mieszanina kwasów tłuszczowych różnych rozmiarów zapewnia wielokierunkowe działanie oleju w różnych warstwach naskórka, a dzięki temu olej przynosi ulgę i odbudowę nawet skórze mocno wysuszonej a nawilżenie przy regularnym stosowaniu jest długotrwałe przeciwzapalne – dzięki zawartości witamin A, E i D oraz nienasyconych kwasów omega-3, olej wykazuje znakomite właściwości przeciwzapalne, łagodzące oraz przyspiesza gojenie, jest skuteczny w walce z różnymi problemami skóry m.in. egzemą, łuszczycą, trądzikiem normalizujące – reguluje czynność gruczołów łojowych, nie zatykając ich

 

Informacje o produkcie:

Nazwa surowca wg. INCI: Adansonia Digitata Seed Oil; (Olej z baobabu nierafinowany) Kraj pochodzenia: Kenia Postać: płynny olej o delikatnym orzechowym zapachu Warunki przechowywania: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C, przechowywany w lodówce znacznie stężeje Trwałość: podana na opakowaniu

 

Opakowanie:

50ml Nakrętka

 

Intrygujące informacje:

Olej ten uzyskiwany jest w procesie tłoczenia na zimno nasion owocu drzewa Baobab Drzewo to rośnie w trudnych warunkach afrykańskiej Sawanny i nazywane jest również małpim chlebem (gdyż stanowi przysmak małp) Ze względu na swoje wszechstronne właściwości oraz znacznie silniejsze działanie, olej baobab nazywany jest „nowym olejkiem arganowym”

 

Producent:

Your Natural Side

 

Produkty z tej serii