You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

YOUR NATURAL SIDE Olej Monoi & kokos 100ml

YOUR NATURAL SIDE Olej Monoi & kokos 100ml

Dostępność: 27 szt.

Cena:
27.54 zł


 

Świetny do pielęgnacji: skóry suchej, odwodnionej wrażliwej, podrażnionej, problemowej popękanej, zniszczonej promieniami słonecznymi dojrzałej z oznakami starzenia skóry głowy, trudno rozczesujących się włosów, paznokci

 

Właściwości produktu:

nawilżające – dzięki zawartości ekstraktu z gardenii tahitańskiej, olej ten wykazuje znacznie mocniejsze właściwości nawadniające wierzchniej warstwy naskórka oraz włosów, niż sam olej kokosowy. Ponadto reguluje gospodarkę wodno – elektrolitową oraz hamują utratę wody transepidermalnej . Jest zalecany do skóry suchej, szorstkiej, popękanej i łuszczącej się odżywcze – zawarte w oleju monoi witaminy B1, B2, B3, B6, C, E, kwas foliowy, a także potas, wapń, magnez, żelazo, fosfor i cynk odżywiają, wzmacniają i wygładzają skórę oraz włosy. Dodatkowo nadaje włosom połysk, zapobiega elektryzowaniu się i ułatwia rozczesywanie przeciwzapalne – dzięki zawartości kwasu laurynowego w oleju kokosowym oraz oczyszczających właściwości kwiatów tiare, olej monoi działa mocno antybakteryjnie i przeciwgrzybicznie, przyspiesza gojenie ran i łagodzi ugryzienia owadów. Jest zalecany do pielęgnacji skóry tłustej, problematycznej i mieszanej. Stosowany na skórę głowy, skutecznie zwalcza łupież oraz swędzenie głowy. Zapobiega wypadaniu włosów i łysieniu. Stosowany jest również przy leczeniu jęczmienia na oku ochronne – olej ten bardzo łatwo w najgłębsze warstwy skóry i włosów, zapewniając im ochronę przed niekorzystnymi czynnikami zewnętrznymi, polecany jest do pielęgnacji nawet najbardziej wrażliwej skóry, atopowej i bardzo delikatnej. Jest bezpieczny również dla dzieci. kojące – działa chłodząco i łagodząco na skórę podrażnioną i zniszczoną promieniami słonecznymi, goleniem, depilacją oraz wskutek podrażniających zabiegów fryzjerskich (skóra głowy). Pomaga zwalczyć swędzenie skóry oraz zaczerwienienia antystarzeniowe – dzięki zawartości kwasów tłuszczowych (kwas mirystynowy, palmitynowy, stearynowy, oleinowy, linolowy i linolenowy) oraz witaminy E regularne stosowanie oleju monoi, podobnie jak oleju kokosowego, skutecznie poprawia wygląd skóry przez jej uelastycznienie i nawilżenie, a także pomaga zwalczyć wolne rodniki, opóźniając proces starzenia się skóry

 

Charakterystyka produktu:

Nazwa surowca wg. INCI: Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Tiare & Gardenia Tahitensis Flower Extract (Macerat kwiatów monoi w oleju kokosowym) Kraj pochodzenia: Tahiti Postać: konsystencja lekkiego masełka o delikatnym zapachu kwiatów tiare Warunki przechowywania: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C, przechowywany w lodówce – zamienia się w twardą masę tłuszczową Trwałość: podana na opakowaniu

 

Opakowanie:

100ml pojemnik

 

Intrygujące informacje:

Olej monoi powstaje w procesie maceracji (moczenia) świeżych kwiatów gardenii Gardenia Tahitensis w tłoczonym na zimno oleju kokosowym Kwiaty gardenii tahitańskiej, są zadziwiająco charakterystyczne – w kształcie gwiazdy. Porastają krzewy o kontrastowo zielono-ciemnych, błyszczących liściach, występujące na wyspach polinezyjskich, głównie na Tahiti Inna nazwa tego pięknego kwiatu, wykorzystywanego dodatkowo jako ozdoby do włosów, brożki i naszyjniki, to Tiare od ang. słowa ‘tiara’ oznaczającego diadem / korona

 

Producent:

Your Natural Side

 

Produkty z tej serii