You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

YOUR NATURAL SIDE Olej Marakuja 50ml

YOUR NATURAL SIDE Olej Marakuja 50ml

Dostępny

Cena:
19.19 zł


Olej marakuja tłoczony jest z pestek owocu marakui (męczennicy). Jest idealny do pielęgnacji skóry dojrzałej z oznakami starzenia, problemowej, nadwrażliwej, zaczerwienionej. Poleca się go również do wzmacniania suchych, zniszczonych i łamliwych włosów, także kręconych.

 

 

cery suchej i wrażliwej dojrzałej z oznakami starzenia zaczerwienionej, nadwrażliwej problemowej cery z nadprodukcją sebum suchych zniszczonych włosów (także kręconych) łamliwych paznokci

 

Sposób działania:

antystarzeniowe nawilżające regenerujące łagodzące

 

Marakuja (Passiflora Edulis) to prawdziwe bogactwo nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin A, C, K oraz E, a także minerałów: żelazo, fosfor, miedź , wapń i cynk. Opóźnia proces starzenia się skóry, zwiększa jędrność i elastyczność, a także widocznie redukuje nawet głębokie zmarszczki. Jest bezpieczna dla wrażliwej skóry okolic oczu. Utrzymuje właściwy stopień nawilżenia włosów oraz warstwy rogowej skóry, zapobiega nadmiernej utracie wody oraz pomaga odzyskać prawidłowe działanie gospodarki wodno – lipidowej, dzięki czemu polecana jest do skóry odwodnionej, jak również z nadmierną produkcją sebum. Idealna do pielęgnacji włosów kręconych. Naturalny retinol (witamina A), wspomaga procesy regeneracji skóry oraz włosów, przyspiesza gojenie łuszczycy, egzemy, blizn potrądzikowych, krost oraz drobnych ran. Widocznie skutecznie poprawia koloryt skóry i niweluje przebarwienia oraz plamy słoneczne. Duża dawka witamin C oraz K pozytywnie wpływa na cerę naczynkową, zaczerwienioną i z trądzikiem różowatym. Wzmacnia paznokcie oraz zapobiega ich rozdwajaniu.

 

Zastosowanie:

 

jako zamiennik kremu – nanieś kilka kropli bezpośrednio na skórę całej twarzy, szyi i dekoltu, lub punktowo. Dla wzmocnienia efektu można wcześniej wymieszać w dłoni olejek z ulubioną wodą kwiatową lub kwasem hialuronowym w żelu – dodatkowo nawilżysz skórę i spowodujesz, że stanie się ona aksamitnie gładka jako „balsam” do ciała – wmasuj tuż po kąpieli! Zastosowanie na wcześniej zwilżoną skórę, nie tylko ułatwi aplikację olejku, ale również pomoże w jego wchłanianiu się. Sposób dla leniwych: do wanny z ciepłą wodą wlej 1-2 łyżek stołowych olejku. Po tak przygotowanej kąpieli, na Twojej skórze pozostanie cienka warstewka oleju, którą możesz wmasować albo zostawić do wchłonięcia. Masaż – stosuj samodzielnie lub wymieszaj dany olej z innym olejem . Możesz dodawać różne naturalne olejki eteryczne w celu uzyskania jak najlepszych rezultatów (polecane zwłaszcza w trakcie wykonywania masażu ujędrniającego) wzmocnienie działania kremu / balsamu – zmieszaj w dłoni olejek z ulubionym kremem lub balsamem bezpośrednio przed użyciem, a następnie wmasuj w skórę maseczka na skórę głowy – wmasuj olejek w skórę głowy w ilości 2 łyżek stołowych przynajmniej godzinę przed jej umyciem, w celu jej nawilżenia lub zniwelowania łupieżu i przetłuszczania się skóry oraz pobudzenia wzrostu włosów maseczka na włosy – nałóż na suche włosy minimum 20 minut przed umyciem, a potem umyj włosy szamponem bez SLS. Dla wzmocnienia efektu, nakładaj olej na dłuższy okres czasu np. na całą noc . Ochrona końcówek włosów – w celu regeneracji oraz zabezpieczenia końcówek włosów przed szkodliwymi warunkami atmosferycznymi i zabiegami (np. prostowanie), wetrzyj kilka kropli oleju w suche lub wilgotne końcówki włosów preparat zmiękczający twardą skórę – niewielką ilość oleju wmasuj w twardą skórę pięt, łokci lub kolan. Możesz zastosować , olej dodatkowo jako kurację regenerującą dla popękanych pięt lub szorstkich, suchych dłoni. W tym celu przed pójściem spać wmasuj olejek w skórę pięt/rąk a następnie załóż bawełniane skarpetki/rękawice Możesz również dodatkowo owinąć stopy/ręce folią . Odżywka do paznokci – kilka kropli oleju wmasuj w paznokcie i skórki. W ten sposób idealnie odżywisz, wzmocnisz oraz nawilżysz zniszczone, łamliwe paznokcie

 

Informacje o produkcie:

 

Nazwa surowca wg. INCI: Passiflora Edulis Seed Oil; (Olej z marakui rafinowany 100%) Kraj pochodzenia: Włochy Postać: płynny bezzapachowy olej o jasno żółtym zabarwieniu Warunki przechowywania: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C, przechowywany w lodówce lekko tężeje Trwałość: podana na opakowaniu, 6 miesięcy od otwarcia

 

Opakowanie:

 

50ml

 

Ciekawe informacje:

 

Olej marakuja tłoczony jest z pestek owocu marakui Passiflora Edulis Passiflora Edulis inaczej „męczennica jadalna”, uprawiana jest jako roślina lecznicza, pochodząca pierwotnie z terenów Ameryki Południowej. Do Europy marakuja została przywieziona przez misjonarzy Rośliny z gatunku męczennic to pnącza, które mogą osiągać wysokość nawet do 15 metrów Na świecie istnieje ponad 500 różnych gatunków męczennic, które zawierają różne zastosowania od leczniczych po dekoracyjne

 

Producent:

Your Natural Side

 

Produkty z tej serii