You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Your Natural Side Olej Kameliowy nierafinowany 50ml

Your Natural Side Olej Kameliowy nierafinowany 50ml

Dostępność: 27 szt.

Cena:
28.49 zł


Olej kameliowy powstaje w wyniku tłoczenia na zimno nasion Camellia Oleifera. Nasiona kamelii są używane w pielęgnacji skóry dojrzałej, suchej i wrażliwej. Olej ten znakomicie pielęgnuje włosy puszące się, działa ożywczo i wygładzająco, zapobiega ich wypadaniu i łagodzi problemy skóry głowy (np. łupież). Olej ten ma lekką konsystencję, szybko się wchłania i nie pozostawia tłustego uczucia, przez co polecany jest do codziennej pielęgnacji nawet najbardziej wymagającej skóry. Olej kameliowy jest pełen nienasyconych kwasów tłuszczowych i antyoksydantów.

 

Świetny do pielęgnacji: 

 

skóry dojrzałej suchej wrażliwej puszczących się włosów problemowej skóry głowy (łupież) wypadających włosów

 

Właściwości:

 

nawilżające łagodzące odżywcze wzmacniające przeciwłupieżowe

 

Kamelia oleodajna (Camellia Oleifera) – gatunek drzewa z rodziny herbatowatych pochodzący z Chin i niektórych rejonów Indochin (Wietnam, Laos, Birma). Stosowana przy pielęgnacji suchej, wrażliwej i dojrzałej skóry jak i również przy problemowej skórze głowy (np. łupież), wypadających i puszących się włosach, zapobiega ich elektryzowaniu się. Zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe takie jak: kwas oleinowy, kwas palmitynowy, kwas linolowy, kwas stearynowy i kwas archaidowy. Dzięki swoim właściwościom polecany jest do pielęgnacji nawet najbardziej wymagającej skóry.

 

:

 

jako zamiennik kremu – nanieś kilka kropli bezpośrednio na skórę całej twarzy, szyi i dekoltu, lub punktowo. Dla wzmocnienia efektu można najpierw wymieszać w dłoni olej z aromatyczną wodą kwiatową lub kwasem hialuronowym w żelu – dodatkowo nawilżysz skórę i spowodujesz, że stanie się ona aksamitnie gładka jako „balsam” do ciała – nałóż olej tuż po kąpieli! Zastosowanie na wcześniej zwilżoną skórę, nie tylko ułatwi aplikację olejku, ale również pomoże w jego wchłanianiu się. Pomysł dla leniwych: do wanny z ciepłą wodą wlej 1-2 łyżek stołowych olejku. Po tak przygotowanej kąpieli, na Twojej skórze pozostanie cienka warstewka oleju, którą możesz wmasować lub pozostawić do wchłonięcia przez skórę. Podczas masażu – stosuj samodzielnie lub wymieszaj dany olej z innym olejem . Możesz dodawać różne naturalne olejki eteryczne w celu uzyskania jak najlepszych rezultatów (wskazane szczególnie w trakcie wykonywania masażu ujędrniającego) wzmocnienie działania kremu / balsamu – zmieszaj w dłoni olejek z ulubionym kremem albo balsamem bezpośrednio przed użyciem, a następnie wmasuj w skórę . Maska odżywcza na skórę głowy – wmasuj olejek w skórę głowy w ilości 2 łyżek stołowych kilkadziesiąt minut przed jej umyciem, w celu jej nawilżenia lub zniwelowania łupieżu i przetłuszczania się skóry głowy oraz pobudzenia wzrostu włosów maseczka na włosy – nałóż na suche włosy minimum 20 minut przed umyciem, a potem umyj włosy szamponem bez SLS. Dla wzmocnienia efektu, nakładaj olej na dłuższy okres czasu np. na całą noc . Ochrona końcówek włosów – w celu regeneracji oraz zabezpieczenia końcówek włosów przed negatywnymi warunkami atmosferycznymi i zabiegami (np. prostowanie), wetrzyj kilka kropli oleju w suche lub wilgotne końcówki włosów preparat zmiękczający twardą skórę – niewielką ilość oleju wmasuj w twardą skórę pięt, łokci lub kolan. Możesz zastosować , olej także jako kurację regenerującą dla popękanych pięt lub wysuszonych dłoni. Na noc wmasuj olejek w skórę pięt/rąk a następnie załóż bawełniane skarpetki/rękawice Możesz również dodatkowo owinąć stopy/ręce folią . Odżywka do paznokci – kilka kropli oleju wmasuj w paznokcie i skórki. W ten sposób rewelacyjnie odżywisz, wzmocnisz oraz nawilżysz zniszczone, łamliwe paznokcie . Olejek jako odżywka do rzęs i brwi – rozprowadź olejek na całej długości rzęs oraz brwi dla ich wzmocnienia i regeneracji oraz pobudzenia wzrostu

 

Charakterystyka produktu:

 

Nazwa surowca wg. INCI: Camellia Oleifera Seed Oil; (Olej kameliowy nierafinowany 100%) Kraj pochodzenia: Chiny Postać: płynny olej o bursztynowo- złotym kolorze i miłym słodkim zapachu Warunki przechowywania: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C, przechowywany w lodówce – lekko tężeje Trwałość: podana na opakowaniu, 3 miesiące od otwarcia Surowiec użyty do produkcji zawiera Certyfikat Soil Association Organic

 

Opakowanie:

50ml butelka 

 

Intrygujące informacje:

Olej kameliowy nazywany jest również olejem herbacianym Drzewko z którego pozyskiwane są nasiona kamelii jest symbolem dobrobytu i radości Rośliny kameliowe uprawiane są głownie w Chinach i Japonii Swoimi właściwościami i działaniem przypomina oliwę z oliwek, dlatego też nazywany jest oliwą z oliwek Dalekiego Wschodu Drzewa kameliowe przypominają drzewa oliwne, również są podobnie uprawiane

Produkty z tej serii