You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

YOUR NATURAL SIDE Olej Jojoba nierafinowany Organic 50ml z pipetą

YOUR NATURAL SIDE Olej Jojoba nierafinowany Organic 50ml z pipetą

Dostępność: 21 szt.

Cena:
30.39 zł


Olej Jojoba nierafinowany Organic

Olej jojoba polecany jest do pielęgnacji zarówno cery przetłuszczającej się, jak i suchej. Uspokaja cerę zanieczyszczoną i problemową. Ujędrnia i spłyca zmarszczki spowodowane suchością skóry. Nawilża oraz skutecznie regeneruje włosy oraz paznokcie.

Najlepszy do pielęgnacji: 

skóry suchej, odwodnionej przetłuszczającej się skóry problemowej potrzebującej ujędrnienia skóry głowy, włosów, paznokci spierzchniętych ust

Efekty:

normalizujące łagodzące antystarzeniowe nawilżające ochronne

Jojoba (Simmondsia Chinensis) działa regulująco na skórę tłustą i może zmniejszać przetłuszczanie skóry, adodatkow o łatwo wsmarowuje się w skórę i dość szybko wchłania, bez nadmiernego poczucia tstłuości Jednocześnie dzięki dużej ilości estrów woskowych, chroni skórę przed nadmierną utratą wody, efektywnie nawilża i zmiękcza skórę, włosy oraz paznokcie. Działa łagodząco na stany zapalne skóry, zmiany łuszczycowe lub egzemę. Polecana jest również do pielęgnacji skóry atopowej oraz zanieczyszczonej. Stosowany na skórę głowy w cebulki włosa, rozluźnia utwardzoną warstwę łoju w torebkach włosowych umożliwiając ich prawidłowe funkcjonow.anie, działa przeciwłupieżowo, łagodząco i wspomaga zmniejszenie łojotoku skóry głowy. Chroni przed oddziaływaniem wolnych rodników, sprzyja redukcji zmarszczek powodowanych suchością skóry, może być także stosowany do pielęgnacji okolic oczu. Jest stosowany w profilaktyce rozstępów.

Zastosowanie:

jako zamiennik kremu – delikatnie nałóż kilka kropel prosto na zwilżoną skórę całej twarzy, szyi i dekoltu, lub punktowo. Dla wzmocnienia efektu można wcześniej wymieszać w dłoni olejek z twoją ulubioną wodą kwiatową lub kwasem hialuronowym w żelu – dodatkowo nawilżysz skórę i spowodujesz, że stanie się ona aksamitnie gładka jako „balsam” do ciała – zastosuj też olej tuż po kąpieli! Zastosowanie na wcześniej zwilżoną skórę, nie tylko ułatwi aplikację olejku, ale również pomoże w jego wchłanianiu się. Dobra opcja dla leniwych: do wanny z ciepłą wodą wlej 1-2 łyżek stołowych olejku. Po tak przygotowanej kąpieli, na Twojej skórze pozostanie cienka warstewka oleju, którą możesz wmasować lub pozostawić do wchłonięcia przez skórę. Masaż – stosuj samodzielnie lub wymieszaj dany olej z innym olejem . Możesz dodawać różne naturalne olejki eteryczne w celu uzyskania jak najlepszych rezultatów (wskazane szczególnie w przypadku wykonywania masażu ujędrniającego) wzmocnienie działania kremu / balsamu – zmieszaj w dłoni olejek z ulubionym kremem tuż przed zastosowaniem, a następnie wmasuj w skórę . Maska odżywcza na skórę głowy – wmasuj olejek w skórę głowy w ilości 2 łyżek stołowych kilkadziesiąt minut przed jej umyciem, aby dostarczyć jej składników pomocnych w odżywieniu skalpu, niwelowaniu łupieżu lub nadmiernego przetłuszczania się głowy oraz ożywieniu wzrostu włosów maseczka na włosy – nałóż na suche, zwilżone wodą bądź żelem aloesowym/hialuronowym włosy minimum 20 minut przed umyciem, następnie umyj włosy szamponem bez SLS. Dla wzmocnienia efektu, nakładaj olej na dłuższy okres czasu np. na całą noc . Ochrona końcówek włosów – w celu zabezpieczenia końcówek włosów przed szkodliwymi warunkami atmosferycznymi i zabiegami (np. prostowanie) i poprawy ich wyglądu, wetrzyj kilka kropli oleju w suche lub wilgotne końcówki włosów preparat zmiękczający twardą skórę – niewielką ilość oleju wmasuj w twardą skórę pięt, łokci lub kolan. Możesz zastosować , olej także jako wspomożenie kuracji leczniczej dla popękanych pięt lub szorstkich, suchych dłoni. W tym celu przed pójściem spać wmasuj olejek w skórę pięt/rąk (np. dodatkowo na stosowany zazwyczaj krem), a następnie załóż bawełniane skarpetki/rękawice Możesz również dodatkowo owinąć stopy/ręce folią . Olej na odbudowę paznokci – kilka kropli oleju wmasuj w paznokcie i skórki. W ten sposób znakomicie odżywisz, wzmocnisz oraz nawilżysz zniszczone, łamliwe paznokcie i skórki . Olejek jako odżywka do rzęs i brwi – rozprowadź olejek na całej długości rzęs oraz brwi, aby pozwolić im się wzmocnić, odżywić i zregenerować.

Charakterystyka produktu:

Nazwa surowca wg. INCI: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil; (Olej jojoba nierafinowany) Kraj pochodzenia: Meksyk Postać: lekki olej o delikatnym orzechowym zapachu Warunki przechowywania: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C, przechowywany w lodówce – lekko tężeje Trwałość: podana na opakowaniu, 3 miesiące od otwarcia Surowiec użyty do produkcji ma Certyfikat Soil Association Organic

 

Intrygujące informacje:

Olej powstaje w wyniku tłoczenia na zimno ziaren krzewu jojoba Jojoba, to wiecznie zielony krzew pochodzący z Ameryki Środkowej Od strony chemicznej olej jojoba jest w rzeczywistości jedynym w swoim rodzaju płynnym woskiem, który dla ułatwienia jest nazywany olejem Ze względu na idealną biozgodność ze skórą, nazywany jest „inteligentnym olejem”
Zastosowany jako dodatek, stabilizuje i przedłuża trwałość innych, delikatnych olejów i maseł roślinnych

Produkty z tej serii