You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Your Natural Side Olej Cacay Nierafinowany 10ml

Your Natural Side Olej Cacay Nierafinowany 10ml

Dostępność: 29 szt.

Cena:
26.79 zł


Świetny do pielęgnacji:

cery dojrzałej z oznakami starzenia, o niewystarczającej elastyczności suchej, odwodnionej, wymagającej regeneracji problemowej, z przebarwieniami i bliznami podrażnionej działaniem promieni UV i radioterapią delikatnych okolic oczu, ust, szyi i dłoni suchych zniszczonych włosów, łamliwych paznokci

 

Sposób działania:

antystarzeniowe – nienasycone kwasy tłuszczowe m. in. omega-6, witamina A oraz witamina E w postaci alfa-tokoferolu, której jest 50% więcej niż w oleju arganowym, odpowiadają za zatrzymanie tzw. „zegara biologicznego”. Pomagają zwalczyć wolne rodniki, opóźniając proces starzenia się skóry, zwiększając jędrność i elastyczność skóry, a także widocznie redukując nawet głębokie zmarszczki. Polecany również do pielęgnacji skóry z rozstępami. Bezpieczny dla wrażliwej skóry okolic oczu nawilżające – olej cacay oprócz witaminy E, uzupełnia także niedobór kwasulinolowego, którego ubywa wraz z wiekiem. Kwas ten zapobiega nadmiernej utracie wody, utrzymując właściwy stopień nawilżenia włosów oraz warstwy rogowej skóry. Dodatkowo zwiększa przepuszczalność naskórka, dzięki czemu jest idealnym nośnikiem środków naprawczych i odmładzających regenerujące i rozjaśniające – naturalny retinol (witamina A), którego jest ponad 3 razy więcej niż w oleju różanym, wspomaga procesy regeneracji skóry oraz włosów, przyspiesza gojenie blizn potrądzikowych, krost oraz drobnych ran. Widocznie wyrównuje koloryt cery i rozjaśnia skórę i niweluje przebarwienia oraz brunatne plamy, bruzdy i blizny (również pooperacyjne), plamy słoneczne, a także zmniejsza widoczność piegów. Wzmacnia paznokcie oraz zapobiega ich rozdwajaniu, stosowany na włosy dogłębnie je regeneruje, nie obciążając ich, działa naprawczo na zniszczone w wyniku stylizacji i zabiegów chemicznych końcówki. przeciwzapalne – kwas linolowy reguluje gospodarkę lipidami, dzięki czemu niweluje problem powstawania zaskórników na skutek rogowacenia skóry i czopowania ujść gruczołów łojowych. Witaminy A i E działają przeciwzapalnie i przeciwalergicznie, co powoduje, że olej cacay jest idealny do pielęgnacji wrażliwej cery trądzikowej, zarówno suchej, jak i tłustej, a także problemowej skóry głowy. Jest lekki i nie pozostawia tłustego filmu na skórze. łagodzące– olej ten łagodzi różnego rodzaju podrażnienia skóry wywołane m. in. promieniami słonecznymi i radioterapią. Stosowany punktowo na zmiany trądzikowe oraz krosty, przyspiesza proces ich gojenia i łagodzi obrzęk. Korzystnie wpływa na koloryt skóry.

 

Charakterystyka produktu:

Nazwa surowca wg. INCI: Caryodendron Orinocense Seed Oil (Olej Cacay (kakai) nierafinowany 100%) Rejon pochodzenia: Brazylia Postać: płynny olej o charakterystycznym orzechowym zapachu Warunki przechowywania: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C, przechowywany w lodówce – lekko tężeje Trwałość: podana na opakowaniu

 

Opakowanie:

10ml pipeta

 

Ciekawe informacje:

Olej Cacay (kakai) powstaje w wyniku tłoczenia na zimno orzechów (nasion) drzewa Cacay (Caryodendron Orinocense) Drzewo to osiąga wysokość nawet do 40 m. Naturalnie porasta wschodnie podnóże Andów, Kolumbię, Wenezuelę Ekwador i Peru Olej cacay dostarcza dwukrotnie większą dawkę kwasu linolowego oraz o 50% więcej witaminy E niż olej arganowy, a także trzykrotnie więcej witaminy A (naturalnego retinolu) niż olej różany Z powodu tak ważnych właściwości oraz wciąż małej ilości drzew Cacay, olej ten jest obecnie jednym z najbardziej pożądanych, ekskluzywnych i najdroższych olejów na świecie Od wieków stosowany był przez ludzi, zamieszkujących rejony naturalnego występowania drzew Cacay, do leczenia oparzeń, ran i chorób skóry

 

Producent:

Your Natural Side

 

Produkty z tej serii