You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

YOUR NATURAL SIDE Olej Awokado nierafinowany 100 ml z nakrętką

YOUR NATURAL SIDE Olej Awokado nierafinowany 100 ml z nakrętką

Dostępność: 29 szt.

Cena:
22.79 zł


Olej Awokado nierafinowany

Olej awokado powstaje w wyniku tłoczenia na zimno miąższu dojrzałego owocu drzewa awokado. Szybko się wchłania i nie zatyka porów. Działa intensywnie nawilżająco, nawadniająco oraz odżywczo. Przeznaczony jest szczególnie do skóry dojrzałej, suchej i wrażliwej.

Przeznaczony do pielęgnacji: 

skóry zniszczonej i wrażliwej wymagającej regeneracji i odżywienia suchej, odwodnionej dojrzałej z oznakami starzenia skóry problemowej

Efekty:

odżywcze antystarzeniowe nawilżające kojące ochronne

Awokado zawiera komplet 7 witamin: A, B, C, D, E, K oraz PP, a także minerałów (magnez, mangan, żelazo, fosfor, potas, sód, cynk) dzięki którym jest prawdziwą bombą odżywczą dla skóry oraz włosów. Dogłębnie regeneruje oraz odżywia paznokcie, włosy oraz zniszczone w wyniku stylizacji i zabiegów chemicznych końcówki. Skwalan, nienasycone kwasy tłuszczowe (głównie kwasy omega-6 i omega-9) oraz chlorofil pomagają zwalczyć wolne rodniki, opóźniając proces starzenia się skóry, hamują parowanie wody ze skóry (powstrzymują transepidermalną utratę wody)
Koi i uspokaja cerę problemową, z trądzikiem, egzemą oraz z łuszczycą.

Zastosowanie:

jako zamiennik kremu – nałóż kilka kropel bezpośrednio na skórę całej twarzy, szyi i dekoltu, lub punktowo. Dla wzmocnienia efektu można wcześniej wymieszać w dłoni olejek z ulubioną wodą kwiatową lub kwasem hialuronowym w żelu – dodatkowo nawilżysz skórę i spowodujesz, że stanie się ona aksamitnie gładka jako „balsam” do ciała – nałóż olej tuż po kąpieli! Zastosowanie na wcześniej zwilżoną skórę, nie tylko ułatwi aplikację olejku, ale również pomoże w jego wchłanianiu się. Pomysł dla leniwych: do wanny z ciepłą wodą wlej 1-2 łyżek stołowych olejku. Po tak przygotowanej kąpieli, na Twojej skórze pozostanie cienka warstewka oleju, którą możesz wmasować lub pozostawić do wchłonięcia przez skórę. Jeżeli chcesz użyć olejku do masażu – stosuj samodzielnie albo zmieszaj dany olej z innym olejem . Możesz dodawać różne naturalne olejki eteryczne w celu uzyskania jak najlepszych rezultatów (wskazane szczególnie w trakcie wykonywania masażu ujędrniającego) wzmocnienie działania kremu / balsamu – zmieszaj w dłoni olejek z ulubionym kremem lub balsamem tuż przed zastosowaniem, a następnie wmasuj w skórę . Maska na skórę głowy – wmasuj olejek w skórę głowy w ilości 2 łyżek stołowych kilkadziesiąt minut przed jej umyciem, aby dostarczyć jej składników pomocnych w odżywieniu skalpu, niwelowaniu łupieżu lub nadmiernego przetłuszczania się skóry oraz ożywieniu wzrostu włosów maseczka na włosy – nałóż na suche, zwilżone wodą bądź żelem aloesowym/hialuronowym włosy minimum 20 minut przed umyciem, następnie umyj włosy szamponem bez SLS. Dla wzmocnienia efektu, nakładaj olej na dłuższy okres czasu np. na całą noc . Ochrona końcówek włosów – w celu zabezpieczenia końcówek włosów przed negatywnymi warunkami atmosferycznymi lub zabiegami (np. prostowanie) i poprawy ich wyglądu, wetrzyj kilka kropli oleju w suche lub wilgotne końcówki włosów preparat zmiękczający twardą skórę – niewielką ilość oleju wmasuj w twardą skórę pięt, łokci lub kolan. Możesz zastosować , olej dodatkowo jako wspomożenie kuracji nawilżającej dla popękanych pięt lub szorstkich, suchych dłoni. Każdego wieczora wmasuj olejek w skórę pięt/rąk (np. dodatkowo na stosowany zazwyczaj krem), a następnie załóż bawełniane skarpetki/rękawice Możesz również dodatkowo owinąć stopy/ręce folią . Jako odżywka do paznokci – kilka kropli oleju wmasuj w paznokcie i skórki. W ten sposób rewelacyjnie odżywisz, wzmocnisz oraz nawilżysz zniszczone, łamliwe paznokcie i skórki . Olej jako odżywka do rzęs i brwi – nanieś olej na całej długości rzęs oraz brwi, aby pozwolić im się wzmocnić, odżywić i zregenerować.

Informacje o produkcie:

Nazwa surowca wg. INCI: Persea Gratissima (Avocado) Oil; (Olej Awokado nierafinowany) Kraj pochodzenia: Kenia Postać: gęsty olej o tzw. “zielonym zapachu” Warunki przechowywania: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C, przechowywany w lodówce znacznie tężeje Trwałość: podana na opakowaniu, 3 miesiące od otwarcia

Intrygujące informacje:

Olej awokado powstaje w wyniku tłoczenia na zimno miąższu dojrzałego owocu drzewa awokado, zwanego „gruszą awokado” Drzewo awokado, pierwotnie porastało jedynie tereny Ameryki Południowej, obecnie spotykane jest także w Hiszpanii i Izraelu Olej awokado swoją ciemnozieloną barwę zawdzięcza dużej zawartości chlorofilu

Produkty z tej serii