You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

YOUR NATURAL SIDE Abisyński Olej Rafinowany 50ml

YOUR NATURAL SIDE Abisyński Olej Rafinowany 50ml

Dostępność: 28 szt.

Cena:
24.69 zł


Doskonały do pielęgnacji: skóry suchej, wymagającej regeneracji wrażliwej, alergicznej dojrzałej z oznakami starzenia podrażnionej promieniami słonecznymi lub solarium zniszczonych, suchych, cienkich włosów łamliwych paznokci

 

Sposób działania:

nawilżające – wygładza oraz utrzymuje odpowiedni poziom nawilżenia skóry, tworząc na jej powierzchni ochronny film i zapobiegając procesom jej przedwczesnego starzenia się. Szybko się wchłania nie pozostawiając uczucia tłustej skóry. Jest odpowiedni do pielęgnacji skóry wrażliwej, a także atopowej i alergicznej antystarzeniowe – duża zawartość kwasu erukowego (ponad 50%) , chroni skórę przed wpływem wolnych rodników, sprzyja redukcji zmarszczek, również tych, powodowanych suchością skóry, może być także stosowany do pielęgnacji okolic oczu regenerujące – dzięki zastosowanym enzymom, mikroelementom i kwasom tłuszczowym, olej ten wspomaga procesy regeneracji skóry oraz włosów. Łagodzi oraz skutecznie regeneruje skórę zniszczoną upływem czasu, podrażnioną wizytą w solarium lub opalaniem, łagodzi wszelkie podrażnienia. Wzmacnia paznokcie oraz zapobiega ich rozdwajaniu, stosowany na włosy dogłębnie je regeneruje, nie obciążając ich, działa naprawczo na zniszczone w wyniku stylizacji i zabiegów chemicznych końcówki ochronne – olej chroni strukturę skóry oraz włosów przed zniszczeniami powodowanymi czynnikami zewnętrznymi, np. przed poparzeniem słonecznym, łagodzi rumień i podrażnienie. Wyraźnie zwiększa objętość włosów cienkich i rzadkich

 

Charakterystyka produktu:

Nazwa surowca wg. INCI: Abyssinian Oil; (Olej abisyński oczyszczony) Rejon pochodzenia: Południowa Afryka Postać: płynny bezzapachowy olej Warunki przechowywania: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C, przechowywany w lodówce – lekko tężeje Trwałość: podana na opakowaniu

 

Opakowanie:

50ml nakrętka

 

Intrygujące informacje:

Olej abisyński tłoczony jest z nasion katranu abisyńskiego, jednorocznej rośliny wywodzącej się z Afryki i obszaru Morza Śródziemnego Katran abisyński znany dodatkowo jako modrak abisyński lub kapusta abisyńska, to wysoka rozgałęziona roślina o drobnych białych kwiatach zebranych w groniaste kwiatostany Jej owoce mają postać kulistych łuszczynek koloru piaskowego, wydających 1-2 nasion koloru oliwkowego lub brunatnego Olej abisyński jest powszechnie stosowany do produkcji kosmetyków kolorowych, ze względu na brak zapachu oraz ułatwianie dyspergowania pigmentów

 

Producent:

Your Natural Side

 

Produkty z tej serii