Miód zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 100 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka).
Składniki:
miód z krzewu Manuka 100%
Wartość odżywcza w 100 g w 15 g* Wartość energetyczna 1400 kJ / 334 kcal 210 kJ / 50,2 kcal Tłuszcz 0 g 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g 0 g Węglowodany 82,1 g 12,3 g w tym cukry 82,1 g 12,3 g Błonnik 0 g 0 g Białko 0,3 g 0,05 g Sól 0,04 g 0,01 g Methylglyoxal >10 mg >1,5 mg*15 g (3 łyżeczki)= porcja dzienna. W słoiku znajduje się ok. 33 porcji.
Opakowanie 500g przy spożywaniu dziennej porcji trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około miesiąc.
Spożywanie Miodu Manuka MGO® 100+
Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem.
Warunki przechowywania:
przechowywać w temperaturze pokojowej.
Masa netto:
500 g
Kraj pochodzenia miodu:
Nowa Zelandia
Kraj produkcji:
Nowa Zelandia
Weterynaryjny numer identyfikacyjny:
14656022