You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

MANUKA

Wiodąca nowozelandzka firma zajmująca się zdrowiem w sposób naturalny


PRODUKTY MANUKA MOŻESZ KUPIĆ W NASZEJ NATURALNEJ DROGERII INTERNETOWEJ TERAZ NATURA

PRZEWIŃ STRONĘ NA SAM DÓŁ ABY ZOBACZYĆ PRODUKTY TEGO PRODUCENTA!



Firma Manuka Health została założona w 2006 roku. Zainspirowani wiedzą, że nowozelandzkie produkty pszczele posiadają specjalne i wyjątkowe właściwości zdrowotne, kierowaliśmy się chęcią wykorzystania nauki do zrozumienia i wykorzystania tych unikalnych naturalnych produktów oraz do podzielenia się nimi ze światem.

Dzisiaj Manuka Health składa się z rosnącego zespołu oddanych specjalistów (około 1,5 miliarda pszczół i 140 ludzi), którzy starannie wytwarzają i pielęgnują nasz miód Manuka, Propolis, mleczko pszczele i nowozelandzki miód dla smakoszy, aby uchwycić żywą energię nowozelandzkiej przyrody .


NASZE CELE
Manuka Health to liderzy w nauce w temacie miodu Manuka i propolisu. Spędziliśmy lata odkrywając ich tajemnice oraz chroniąc i optymalizując czystość i niezwykłe naturalne właściwości tych złożonych produktów pszczelich. Ta misterna wiedza i dogłębna opieka oznaczają, że możesz zaufać, że nasze produkty premium są dokładnie takie, jakie Ci obiecujemy.

Zarządzamy i dbamy o każdy etap procesu, od ula, przez produkcję, aż po pakowanie - wszystko w naszych własnych zakładach w Nowej Zelandii. Oznacza to, że możemy zapewnić, że otrzymasz autentyczne i najwyższej jakości naturalne produkty pszczele, które są testowane i gwarantują czystość i klasę jedyną w swoim rodzaju.


Zarządzanie i zbiorowa wiedza Manuka Health od kwiatów przez ul do półki sklepowej zapewnia najwyższą jakość i integralność produktu. Od pszczelarstwa po produkcję, zachowujemy integralność i czystość naturalnych składników i stosujemy badania naukowe, aby zagwarantować jakość naszym produktom. Jeśli chodzi o nasz nowozelandzki miód i propolis, wszystkie nasze produkty pozyskujemy w naszym Centrum Pszczelarskim Wairarapa w Nowej Zelandii.

W Te Awamutu w Nowej Zelandii mamy także jedno z największych dostosowanych do potrzeb klientów zakładów produkcji miodu, w tym akredytowane laboratorium ISO17025, gdzie przechowujemy  bębny z miodem, mieszamy, pakujemy i prowadzimy dystrybucję pod jednym dachem, co oznacza, że ​​możemy zapewnić bezpieczny łańcuch dostaw od pszczelarza do gotowego produktu.

Posiadamy kompleksowe testy autentyczności i jakości miodu, zarówno na etapie surowców, jak i gotowych produktów, gwarantując jakość, czystość i bezpieczeństwo.

PROCES PRODUKCJI MIODU MANUKA
Miód Manuka jest wytwarzany w Nowej Zelandii przez pszczoły zbierające nektar z drzewa Manuka. Jest to rzadki i specjalny miód, który jest produkowany tylko przez kilka tygodni każdego roku, kiedy drzewa manuka kwitną. Po tym, jak pszczoły wykonają swoją pracę, miód jest starannie ekstrahowany z plastra miodu w naszym specjalistycznym zakładzie ekstrakcji Wairarapa Apiculture Center w Carterton, Nowa Zelandia.

Miód jest następnie wysyłany do naszego zakładu przetwarzania i pakowania w Te Awamutu w Nowej Zelandii, a po przyjeździe przeprowadzany jest drugi test jakości. Miód jest przechowywany w naturalnych temperaturach i filtrowany w celu zapewnienia czystości. Nasz miód jest delikatnie kremowany, aby uzyskać gładką i aksamitną konsystencję. Po zakończeniu tego procesu nasz miód jest pakowany w słoiki i oznaczany zgodnie z mocą MGO, przed ostatecznym testem jakości.

Ponieważ zarządzamy wszystkimi etapami procesu w naszych własnych zakładach, możemy zagwarantować staranne przetwarzanie i przechowywanie przy możliwie najmniejszej interferencji - chroniąc miód i upewniając się, że zachowuje swoje unikalne naturalne właściwości i ma pięknie gładką, aksamitną konsystencję.

NASZ MIÓD MANUKI PRZECHODZI PRZEZ RYGORYSTYCZNE BADANIA, ABY ZAPEWNIĆ, ŻE PRODUKT JEST AUTENTYCZNY, CZYSTY I BEZPIECZNY.

AUTENTYCZNOŚĆ
Cały nasz miód jest testowany, aby upewnić się, że jest to prawdziwy nowozelandzki miód Manuka. Z zadowoleniem przyjęliśmy nową definicję MPI (Ministry for Primary Industries, Nowa Zelandia) dla miodu Manuka w grudniu 2017 r. Definicja określa zestaw pięciu markerów naukowych, które identyfikują pochodzenie miodu Manuka. Aby rzetelnie nazwać miód miodem nowozelandzkim Manuka markery te muszą być w nim obecne. Tylko miód spełniający nowe standardy będzie certyfikowany na eksport jako nowozelandzki miód Manuka.

CZYSTOŚĆ, JAKOŚĆ I BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCI
Są to testy na zanieczyszczenie, toksyny, niewłaściwy skład, zepsucie się z powodu ciepła i świeżość.

NOWA ZELANDIA - JESTESMY DUMNI
Jesteśmy dumnymi producentami nowozelandzkich produktów pszczelich. Pozyskujemy, przetwarzamy i pakujemy nasze podstawowe produkty pszczele w Nowej Zelandii, co zapewnia ich zgodność z rygorystycznymi standardami jakości Nowej Zelandii.

JAKOŚĆ, KTÓREJ MOŻESZ ZAUFAĆ
Kontrolujemy cały proces, od ula, przez produkcję, aż po pakowanie, wszystko w naszych własnych zakładach w Nowej Zelandii. Oznacza to, że możesz mieć pewność, że otrzymujesz autentyczne i najwyższej jakości naturalne produkty pszczele, które są testowane pod względem czystości i jakości.

ZRÓWNOWAZONY ROZWÓJ
Nasze troska zaczynają się od uli, w których pasjonujemy się naszymi pracowitymi pszczołami i głęboko szanujemy piękno i czystość ziemi. Dokładamy wszelkich starań, aby nasze produkty pszczele były zrównoważone. Oznacza to, że nigdy nie narażamy zdrowia naszych pszczół i dbamy o zachowanie dziewiczego piękna przyrody Nowej Zelandii.


NASZE PSZCZOŁY
Pszczoły są odpowiedzialne nie tylko za wspaniałe naturalne produkty, takie jak miód, propolis i mleczko pszczele, ale także odgrywają istotną rolę w ekosystemie świata. Bardzo ważna jest ochrona i szacunek dla pszczół. W Manuka Health pasjonujemy się naszymi pracowitymi pszczołami i dążymy do tego, aby nasz wysokiej jakości asortyment miodów nowozelandzkich był zrównoważony. Współpracujemy z naszymi pszczelarzami, aby zadbać o odżywianie, pielęgnowanie i chronionę naszych pszczół przez cały rok, podczas gdy ciężko pracują, wytwarzając nasz pyszny miód Manuka Health i inne produkty pszczele. Ponieważ mamy dostęp do odległych, nieskazitelnych środowisk, istnieje bardzo małe ryzyko obecności herbicydów i pestycydów w środowisku - co jest jednym z największych zagrożeń dla zdrowia pszczół. Oczywiście testujemy również miód, aby upewnić się, że jest wolny od pestycydów, antybiotyków i innych zanieczyszczeń.

NASI PSZCZELARZE
Nasz zespół pszczelarski jest jednym z najbardziej doświadczonych w Nowej Zelandii. Kierowany przez naszego mistrza pszczelarstwa Davida Campbella, mamy wciaż rosnący zespół oddanych pszczelarzy skupiających się na produkcji najwyższej jakości miodu Manuka, nowozelandzkiego miodu Gourmet, propolisu i mleczka pszczelego.

Jesteśmy zobowiązani do:
- Dbania o zdrowie i odżywianie naszych uli - dbanie o nasze pszczoły przez cały rok
- Ochronę dzięki programowi zimowania - ochrona naszych uli i dokarmianie pszczół w momencie, gdy nie są zajęte wytwarzaniem miodu.
- Niestosowania atybityków w naszych ulach

DAVE - NASZ GŁÓWNY PSZCZELARZ
Dave został pszczelarzem w wieku 15 lat, po tym jak jego wujek Keith powierzył mu kilkanaście uli na rodzinnej farmie. Za pierwszym razem, gdy otworzył ul, dźwięk i zapachy go zachwyciły. Odtąd pszczoły są częścią jego życia. Praca w ulach to jego „szczęśliwe miejsce”. Aktualnie Dave uczy swoją 4-letnią córkę dbania o pszczoły. Jako wykwalifikowany weterynarz, Dave zajmuje teraz stanowisko Menadżera Generalnego pszczelarstwa i Najwiekszego pszelarza w Manuka Health.