You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

ESENT Olej Cacay nierafinowany tłoczony na zimno 30ml

ESENT Olej Cacay nierafinowany tłoczony na zimno 30ml

Dostępność: 29 szt.

Cena:
37.05 zł


Olej Cacay  tłoczony na zimno. nierafinowany, wytwarzany z dziko rosnących w dorzeczu Orinoko i Amazonki drzew Caryodendron Orinocense. Olej niedawno odkryty przez przemysł kosmetyczny, za to używany przez Indian Południowo-Amerykańskich od…zawsze. W chwili obecnej robi oszałamiającą karierę w USA, jest składnikiem tylko ekskluzywnych , a co za tym idzie bardzo drogich kosmetyków „anti-age”.

Działanie.

Olej o złocistym kolorze i delikatnym zapachu, ma świetne działanie przeciwzmarszczkowe i regeneracyjne, ulepsza koloryt skóry. Indianie Amazońscy stosują go przy leczeniu ran i blizn, Swoje właściwości zawdzięcza niesamowitemu składowi, porównując go z „klasykiem” jakim jest bez wątpienia Olej Arganowy, ma o 50% więcej naturalnej Witaminy E, dwa razy więcej kwasu linolowego. Ponadto w składzie oleju odnajdziemy naturalny retinol, przeciwutleniacze i wielonienasycone kwasy tłuszczowe.

Zastosowanie.

Zalecane stężenie w formułach kosmetycznych 5-90%. Olej Cacay jest olejem bardzo wydajnym, na jego bazie tworzone są formuły kosmetyczne typ balsam, krem , serum  o działaniu "anti-age". Szybko się wchłania, nie pozostawiając tłustego filmu.

 

Przechowywanie.

Olej przechowujemy w zacienionym miejscu, optymalna temperatura przechowywania to 10-20oC.

Kraj pochodzenia : Kolumbia/W.Brytania

Produkty z tej serii